4

Markkinoinnin, viestinnän ja myynnin moniottelija Jari Kostiainen (55) on nimitetty Suomen Jääkiekkoilijat ry eli Pelaajayhdistyksen uudeksi toiminnanjohtajaksi. Jari Kostiainen (eMBA, MAT) aloittaa tehtävässään 24.8.2020. Pelaajayhdistyksen pitkäaikainen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela jää eläkkeelle 1.11.2020 alkaen.

”On etuoikeutettua saada valvoa jääkiekkoilijoiden asemaa suomalaisessa urheilukentässä. Urheilu ja jääkiekko lajina antavat uskomattoman paljon merkitystä ihmisille arkeen, siksi on tärkeää myös huolehtia pelaajien hyvinvoinnista. Kaikkien etu on se, että urheilijat voivat hyvin, koska ilman pelaajia ei ole peliä”, Kostiainen iloitsee uudesta haasteesta.

Uusi toiminnanjohtaja on tehnyt työuransa mainos- ja viestintätoimistoissa ja verkkokoulutukseen erikoistuneissa yrityksissä – asiantuntijasektorilla, jossa toiminta ja osaaminen ovat keskittyneet viestinnällisten ja sähköisten palveluiden tuottamiseen.

”Aiempi työ myös rakentamisen järjestökentässä antaa minulle hyvän näkemyksen järjestötoiminnan tunnettuuden ja uskottavuuden kehittämiseen. Taustastani eri rooleissa jääkiekon parissa antavat mainiot lähtökohdat ymmärtää SJRY:n muuttuvat tarpeet.

Huippu-urheilu ja varsinkin jääkiekko herättää voimakkaita tunteita. Jääkiekolla on poikkeusasema suomalaisessa urheilukentässä, laji on monella mittarilla suosituimpia ja seuratuimpia urheilulajeja kansallisesti. Toimintaympäristö muuttuu kuitenkin koko ajan eikä urheilijan elämä ole aina ruusuilla tanssimista.

Jari Kostiainen liittyy tiimiin mukaan tämän kuun lopussa.

”Olen iloinen, että saimme monipuolisena ja kokeneena osaajana tunnetun Jari Kostiaisen mukaan johtamaan operatiivista toimintaamme. Tulemme jatkamaan Jarin kanssa määrätietoista työtä urheilijoidemme eteen ja samalla uudistumaan yhdistyksenä”, varapuheenjohtaja Teemu Ramstedt tiivistää.

Jarmo Saarela on tehnyt pitkän päivätyön Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajana aina vuodesta 2001 alkaen.

”Organisaatiossamme tapahtuu iso muutos, kun Jarmo Saarela jää ansaitulle eläkkeelle. Jarmo on ollut nostamassa melkein 20 vuotisen työnsä aikana yhdistyksessä meidän jääkiekkoilijoiden ja kaikkien urheilijoiden asemaa merkittävästi Suomessa. Olemme yhä vahvempi vaikuttaja suomalaisessa urheilussa yhteistyössä mm. Jääkiekkoliiton, Liigan, Mestiksen ja muiden sidosryhmien kanssa. Haluan kiittää omasta ja yhdistyksemme puolesta Jarmoa hänen upeasta työstään meidän kaikkien eteen”, Teemu Ramstedt päättää.