Jukka Keskisalo ei jatka Suomen Urheiluliiton (SUL) kestävyysjuoksuvalmentajana vuodenvaihteen jälkeen, kun hänen työsopimuksensa päättyy. Taustalla ovat perhesyyt.

– Tässä työssä on joutunut olemaan aika paljon pois kotoa. Se on perheelliselle haasteellista, Keskisalo sanoo.

Keskisalo on työskennellyt kestävyysjuoksuvalmentajana SUL:n, Olympiakomitean ja Joensuun Urheiluakatemian yhteistyösopimuksella syksystä 2016 lähtien.

– Jukan ymmärrys ja vaatimustaso kestävyysjuoksuvalmennuksessa on kovalla tasolla, eikä tällaisia osaajia ole meillä liikaa. Siksi Jukan päätös totta kai kirpaisee. Ymmärrän kuitenkin myös valmennustyön ajankäytöllisten vaatimusten ja perhe-elämän yhdistämisen jatkuvat vaikeudet. Kiitän Jukkaa lämpimästi tähänastisesta. Aloitamme Jukan työtehtävien jatkajan kartoittamisen saman tien, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

Kokonaan Keskisalo ei ole kestävyysjuoksuvalmennusta jättämässä. Entinen huippujuoksija jatkaa yhteistyötä Camilla Richardssonin ja muiden henkilökohtaisten valmennettaviensa kanssa.

– Liiton toiminnalle on luotu malli ja osa juoksijoista on mennyt hyvin eteenpäin. Meneillään olevan harjoituskauden suunnitelmat on tehty, joten tyhjän päälle ei kukaan putoa, Keskisalo sanoo.

Tulevaisuuden suunnitelmistaan Keskisalo ei osaa sanoa.

– Katselen työtä, jossa on vähemmän matkapäiviä, Keskisalo sanoo.