URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Kuopiossa vilkas mäkihyppyviikko

12186750_1087979024546998_6629459774556337910_o

Mäkihypyn kesäkisat valtaavat Puijon HS127-mäen loppuviikosta, jossa hypätään neljän päivän aikana yhteensä neljä kovaa kansainvälistä kilpailua. Torstaina ja perjantaina ohjelmassa ovat FIS Cupin taistot, lauantaina ja sunnuntaina kilpaillaan puolestaan Continental Cupissa.

Suomalaisilla on viikonloppuna kotiyleisön edessä kova kattaus, sillä esimerkiksi jokaisessa neljässä kilpailussa maatamme edustavat A-maajoukkuehyppääjät Jarkko Määttä, Ville Larinto, Lauri Asikainen ja Harri Olli sekä haastajaryhmän Frans Tähkävuori. Näiden lisäksi mukana ovat myös nuorten maajoukkueen tähdet Andreas Alamommo, Niko Kytösaho ja Eetu Nousiainen.

Kaikkiaan Kuopiossa loikkaa yhteensä peräti 20 suomalaista.

“Fiilikset ovat hyvät, ja mikä niistä tekee parhaan, on se, että osallistujia on ennätyssuuri määrä mukana kummankin tason kilpailuissa. Aiempi ennätys oli 16 maata, nyt maita on 19”, kilpailujen pääsihteeri Jukka Salmi myhäilee.

Kansainvälisten ja sinivalkoisten tähtien lisäksi irti Kuopiossa pääsevät myös nuoret suomalaiset, jotka kilpailevat sunnuntaina K16-, K28- ja K64-mäkien kansallisissa kisoissa. Vilinää Puijolla on riittänyt koko viikon ja sitä riittää siis sunnuntaille saakka.

“Täällä on ollut puolen kymmentä maata maanantaista asti. Sanotaan näin, että se aiheuttaa positiviisia ongelmia esimerkiksi kuljetuksissa ja majotuksissa”.

Continental Cupin kärkipaikkaa Kuopion kisoihin lähdettäessä hallussaan pitää Slovenian Peter Prevc, kakkossijalta löytyy hänen maanmies Robert Kranjec. Mainittujen slovenialaisten sekä muutaman muun kärkinimen jäädessä Puijolta pois, paras hyppääjä kokonaistilanteen perusteella viikonlopun kisoissa on viidennellä sijalla oleva Slovenian Rok Justin.

FIS Cupin keulilla puolestaan on Italian Davide Bresadola ennen maanmiestään Sebastian Colloredoa. Parhaana suomalaisena cupin pisteissä on kymmenennellä sijalla oleva Kytösaho, Alamommo miehittää 14:ttä paikkaa. Suomen nuorukaisten panos kiertueella on ollut mainiota, sillä kumpikin on ponnistanut 18:n parhaan joukkoon jokaisessa hyppäämässä kisassaan.

Kuopiossa tulee siis riittämään jännitystä ja vilskettä neljän kisapäivän ajan ja yhteensä 102 hyppääjän verran. Torstain ja perjantain kisat alkavat kello 18.15, lauantain kello 16 ja sunnuntain jo kello 10.

Somekanavilla päivitystä tapahtumista läpi viikonlopun:
Puijon Kisat Facebookissa
Twitterissä ja Instagramissa @puijonkisat

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!