volleyball-1394584232OdO

Lentopallonaiset löivät Israelin 3-0

Syyskuun EM-karsintoihin valmistautuva Suomen naisten lentopallomaajoukkue kukisti Israelin hienosti 3-0 (25-10, 25-19, 25-23) Kuortaneella pelatussa maaottelussa.

Kahden selkeän erän jälkeen Israel pystyi kolmannessa haastamaan kotijoukkueen ja oli siinä jo niskanpäällä ennen kuin Suomi kovalla taistelulla nousi niukkaan voittoon.

– Ihan kivalla ja mukavalla suorituksella se voitto tuli. Peli-ilme oli kaikkein positiivisin asia. Ei lähdetty peliin jännittämään, Suomen valmentaja Tapio Kangasniemi sanoi.

– Suoritus oli joukkueelta aika tasainen jokaisella osa-alueella. Vastaanotto pysyi kivasti kasassa ja varsinkin ensimmäisessä erässä hyökkäys oli tosi hyvä. Torjunnat voitettiin 18-7 ja se oli hyvännäköistä toimintaa.

– Pelinälkä oli pelaajilla aika kova ja pelithän ne ovat urheilun suola. On tärkeää, että saadaan kokemusta siitä, että pelataan sinivalkoisessa edustusasussa.

Suomi kohtaa Israelin vielä kahdesti Kuortaneella, perjantaina klo 19 ja lauantaina kello 18.

– Israel varmaan parantaa esitystään seuraaviin otteluihin ja sehän on hyvä vaan, että saadaan kovia pelejä ennen EM-karsintoja, Kangasniemi totesi.

Suomi aloitti kaikki erät samalla seitsikolla, jossa oli passarina Kaisa Alanko, keskipelaajina Michaela Madsen ja Laura Pihlajamäki, yleispelaajina Noora Kosonen ja Pauliina Vilponen, hakkurina Piia Korhonen ja liberona Roosa Koskelo.

Avauserässä Suomi otti nopeasti 4-0-johdon ja sama murskatahti jatkui erän loppuun asti. Suomi iski tylyt lukemat 25-10.

Toiseen erään Suomi jatkoi hurjaa tykitystään 7-1-johtoon. Sen jälkeen vaihtoruletti toi kentälle passariksi Katja Kylmäahon ja laitapelaajiksi Suvi Kokkosen, Salla Karhun ja Ronja Heikkiniemen. 16-vuotias Kokkonen teki ensimmäisen pisteensä naisten maajoukkueessa. Hän on myös ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt pelaaja joukkueessa. Israel pystyi kaventamaan Suomen johtoa, mutta loppulukemat olivat silti kotijoukkueelle selvät 25-19.

Kolmannen erän Israel aloitti selvästi paremmin kuin aiemmat erät. Tasatilanteesta 15-15 Israel repäisi karkumatkalle ja johti jo 20-16. Suomi kamppaili sisukkaasti ja nousi lopulta tasoihin 22-22. Hermot pitivät hienosti ratkaisupalloissa ja Suomi vei jännityserän 25-23.

Suomen tavoitteena on selviytyä EM-lopputurnaukseen ensimmäisen kerran sitten vuoden 1989. Kuortaneen maaotteluiden lisäksi naiset kohtaavat Portugalin ensi viikon perjantaina ja lauantain Salon tuplamaaotteluissa, joissa myös miesten maajoukkue esiintyy Itävaltaa vastaan.

Suomen joukkueessa on mukana vielä 15 pelaajaa, joista Israel-otteluiden jälkeen muodostuu lopullinen 14 pelaajan karsintajoukkue.

Naisten EM-karsinnat pelataan Unkarissa 16.-18.9. ja Puolassa 23.-25.9. sekä mahdollinen jatkokarsinta siitä kahtena seuraavana viikkona koti- ja vierasotteluina.