URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Pelicansilta voitollinen tilipäätös

1459201_660263337359685_674831271_n

Lahden Pelicans Oy:n yhtiökokous järjestettiin keskiviikkona ja yksi kokouksen oleellisimmista asioista oli konsernin viime kauden (toukokuu 2015 – huhtikuu 2016) tilinpäätös. Emoyhtiön ja Pelicans Ravintolat Oy:n yhteenlaskettu konserniliikevaihto oli kuluneella tilikaudella noin 6,54 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa 879 000 euron kasvua vuoden takaiseen.

Liikevaihdon kasvun lisäksi myös tulosta syntyi, kun edellisen tilikauden yli 262 000 euron tappiollinen tulos onnistuttiin kääntämään voitolliseksi. Nyt konsernin tulos kipusi 157 000 euroa plussan puolelle. Suurimpina tekijöinä positiiviseen tulokseen vaikuttivat ravintolamyynnin reipas kasvu ja playoffs–otteluiden mukanaan tuomat tuotot.

Viime tilikauden alussa ravintolatoiminnat eriytettiin oman yhtiön alle ja tehostetun toiminnan myötä ravintolatuotot kasvoivat 1,76 miljoonaan euroon. Kasvua edellisvuoteen kertyi 37 prosenttia, mikä tarkoittaa 471 000 euroa.

– Suunta on oikea ja tällä hetkellä näyttäisi, että myös alkaneella tilikaudella positiivinen suuntaus saisi jatkoa. Olemme tehostaneet toimintaa monella osa-alueella ja kehittäneet uusia ansaintamalleja jääkiekkobisneksen oheen ja ympärille. Nämä toivat jo viime kaudella lisätuloja, mutta tällä saralla riittää myös edelleen kasvunvaraa, Pelicans Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja ja konsernin talousjohtaja Lauri Pöyhönen kommentoi.

Pitkälti playoffs-otteluiden ansiosta myös pääsylipputuloista kassaan kilahti 20 % viime kautta enemmän rahaa, mikä tarkoittaa 267 000 euroa. Kaikkiaan pääsylipputuloja kertyi viime tilikaudelta 1,58 miljoonaa. Lipputulojen ja ravintolatoimintojen ohella konsernin tulosta positiiviseen suuntaan oli omalta osaltaan edesauttamassa yhtiön markkinointituotot, jotka kohosivat noin 111 000 eurolla 2,9 miljoonaan euroon.

– Kaksi edellistä tilikautta olivat raskaasti tappiollisia, joten oli elintärkeää Pelicansille, että tuloskäyrä kääntyi ja etumerkki on nyt oikea. Tästä suuri kiitos yhteistyökumppaneille, kausikorttilaisille ja irtolipun ostajille, jotka ovat tämän toiminnan elinehto ja kivijalka. Totta kai iso kiitos kuuluu myös joukkueelle, joka taisteli keväällä upeasti playoffseihin. Niiden otteluiden merkitystä taloudelliseen tulokseen ei voi vähätellä, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu jakaa kiitosta.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!