Kooveen Marika Haran hyvä meno jatkui pyöräsuunnistuksen SM-kilpailuissa sunnuntaina,  kun nainen sai kaulaansa viikonlopun toisen kultamitalin. Lauantain sprinttikulta sai nyt kaverikseen pitkän matkan kultamitalin. Hara piti tasaista vauhtia 21,7, kilometrin radalla ja tuli maaliin 1.17 ennen hopealle ajanutta OK Trianin Ingrid Stengårdia. Pronssia otti OK Botnian Antonia Haga.

Hara oli tyytyväinen suoritukseen, vaikka ensimmäinen kolmannes radasta sujuikin edellispäivän jäljiltä vähän hapuillen.

– Ensimmäisellä lenkillä en päässyt ihan kartan ja mittakaavan kanssa sujuiksi ja jatkoin eilisen hyväksi havaittua toimintamallia eli kiersin paljon. Tajusin kyllä jossain vaiheessa, että nyt tulee aivan liian pitkää kiertoa, Hara kertoi haasteista vaihtaa  sprinttimoodi pitkään matkaan.

Hara kertoi, että tällä kertaa pitkä matka oli aika yksinäistä taivallusta. Muita urheilijoita näkyi silloin tällöin mutta vasta radan loppupuolella hän sai kiinni neljä minuuttia ennen lähteneen Antonia Hagan.

– Lopussa Antonia pelmahti eteeni jostain. Välillä olisi kiva lähteä matkaan takaa-ajettavaksi, kilpailun viimeisenä maastoon lähtenyt Hara pohdiskeli.

Haga miesten mestariksi

Miesten pitkällä matkalla saatiin jälleen kerran uusi Suomen mestari, kuin pronssia ottaneen siskonsa tavoin André Haga ylsi SM-mitaleille ja siihen kaikkeen kirkkaimpaan. Kulta oli 22-vuotiaan Hagan ensimmäinen aikuisissa. Haga otti myös edellispäivän SM-sprintistä mitalin, silloin hopeaa vain sekunnin erolla voittajaan. Haga olikin tyytyväinen viikonlopun kahteen mitaliin.

– Tänään kulki paremmin kuin eilen. Yksi pieni ohiajo tuli, mutta ei mitään isompaa. Myös jalat toimivan paremmin kuin eilen, mutta raskasta oli, Haga kertoi.

MM-kilpailujen jälkeen sairasteluista kärsinyt mies on noussut jälleen hyvään kisakuntoon ja ero hopeaa ottaneeseen Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemeen oli 31,1 pitkällä radalla huimat 4.28. Pronssia otti omaan suoritukseensa pettynyt Ulvilan Uran Kare Kaskinen.

– Tiesin kyllä että hyvin kulkee, kun ohitin muita kilpailijoita. Tämä oli hyvä päätös tälle kaudelle, Haga iloitsi.

SM-pyöräsuunnistuksen pitkä matka, Lahti

Naiset
1) Marika Hara Koovee 1.19.05, 2) Ingrid Stengård OK Trian 1.20.22, 3) Antonia Haga OK Botnia 1.23.05, 4) Henna Saarinen Koovee 1.24.21, 5) Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat 1.24.28, 6) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 1.24.48

Miehet
1) André Haga OK Botnia 1.31.29, 2) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat 1.35.57, 3) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 1.36.12, 4) Samulia Saarela Kokkolan Suunnistajat 1.37.45, 5) Anders Blomster OK Trian 1.39.11, 6) Mika Tervala Rastivarsat 1.40.37