candle_flame_1

Suomalainen koripalloperhe on vastaanottanut suru-uutisen. Niin pelaajana kuin päävalmentajanakin Suomen pääsarjatasolla vaikuttanut Timo Hakamaa on nukkunut pois pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 54 vuoden iässä.

Kauhajoella koripallo-oppinsa saanut Hakamaa pelasi koripallon miesten SM-sarjaa vuosina 1985-1989 Salon Palloilijoissa ja 1993-1994 Forssan Alussa. Hakamaa pelasi pääsarjaurallaan 132 ottelua 10,0 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Lisäksi hän mm. voitti I divisioonan korikuninkuuden vuonna 1985.

Päävalmentajauransa Hakamaa aloitti kaudella 1995/96, jolloin hän johti Forssan Alun SM-sarjan puolivälieriin. Sittemmin Hakamaa ehti päävalmentajauransa aikana valmentaa miesten I divisioonassa ja SM-sarjassa karkkilalaista Högfors Teamia/Team Componentaa, Namika Lahtea sekä Kauhajoen Karhua.

Hakamaan valmentamista joukkueista menestyksekkäin oli Namika Lahti, joka voitti Suomen cupin mestaruuden sekä SM-pronssia.

Pitkäaikaisesta sairaudestaan huolimatta Hakamaa valmensi aina viime hetkiinsä asti junioreita.

Pelaamisen ja valmennuksen ohella Hakamaa toimi useissa luottamustehtävissä koripallon parissa, mm. Koripalloliiton valtuuston jäsenenä.

Hakamaan kunniaksi järjestettiin Kauhajoella elokuussa Hakis-turnaus, jonne saapui Hakamaan entisiä pelitovereita ja valmennettavia uran eri vaiheilta.

Suomen Koripalloliitto välittää surunvalittelut Timo Hakamaan omaisille koko suomalaisen koripalloperheen puolesta.