URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Ylen Mestaruusputki näyttää kaikkien palloilulajien suomenmestaruudet suorana!

df979c6c9ab44e680cab4f75d91fe042
Keskiviikkona 4. huhtikuuta käynnistyy käänteentekevä uusi konsepti, joka nostaa kotimaisen sisäpalloilun huomion valokeilaan seitsemän viikon ajaksi. Kuuden lajin loppuottelusarjat näkyvät Yle TV2:lla ja Yle Areenassa ensimmäisestä potentiaalisesta ratkaisufinaalista mestaruusjuhliin asti. Ja ensimmäistä kertaa naisten palloilulle taataan sama huomio kuin miesten sarjoille.

Yksi päivä, yksi mestari – miehissä ja naisissa

Mestaruusputkessa ovat mukana futsalin, lentopallon, koripallon, salibandyn ja käsipallon Suomen mestaruuden ratkaisevat miesten ja naisten finaalisarjat. Lisäksi Mestaruusputkessa näytetään ratkaisufinaalit jääkiekon Mestiksestä ja naisten Suomen mestaruuden ratkaisevasta loppuottelusarjasta.

Uuden konseptin myötä mukana olevat lajit maksimoivat mestaruusjuhliensa näkyvyyden, sillä ottelurytmityksen myötä kerrallaan on katkolla vain yksi mestaruus. Tänä keväänä eri lajien kauden huipennukset eivät siis jää toistensa varjoon, vaan jokainen laji saa ansaitsemansa huomion – TV2:lla ja muussa mediassa. Aiempina keväinä samalle päivälle on saattanut osua viisikin potentiaalista mestaruusjuhlaa.

– Mukana oleville liitoille ja liigoille täytyy antaa suuri kiitos Mestaruusputken kalenterin luomisesta. Mukana olevat ymmärsivät heti konseptin arvon kaikille ja Mestaruusputken ottelujärjestys luotiin yhteisymmärryksessä, kiittelee Yle Urheilun tapahtumaurheilusta vastaava toimituspäällikkö Sasha Ikonen.

Konseptin takaama yksinoikeus mestaruusjuhliin miellyttää mukana olevia lajeja.

– Mestaruuden ratkaisevien finaalien päällekkäisyyksien poistuminen on hieno juttu. Se on kaikkien yhteinen etu. Lähdimme mielellämme mukaan uuteen konseptiin. On hienoa, että mestaruusjuhlat näkyvät varmuudella tv:ssä, toteaa lentopallon Mestaruusliigan toiminnanjohtaja Jussi Jokinen.

– Loppujen lopuksi kokonaisuus saatiin hoidettua varsin hyvin tasapainoiseksi. Lajien toiveita pyrittiin selvästi kunnioittamaan, vaikka tietysti kaikki joutuivat myös hiukan joustamaankin, jotta Mestaruusputki saatiin toimivaksi. Kokonaisuus on nyt kuitenkin hyvä, kiittelee Koripalloliiton va. toimitusjohtaja Tom Westerholm.

Mestaruusputkella saadaan luotua kotimaiselle palloilulle komea huipennus, joka varmistaa, että yleisö pääsee nauttimaan monipuolisesta palloilun mestaruuskeväästä. Yle Urheilun näkökulmasta erityisen tärkeää oli myös miesten ja naisten tasa-arvo.

– Halusimme nostaa naisten palloilun arvostuksen samalle tasolle miesten kanssa. Mestaruusputken naisten finaalit saavat meiltä täsmälleen saman huomion kuin miesten vastaavat, toteaa Ikonen linjaa.

Tasa-arvo on tärkeä asia kaikille mukana oleville.

– Salibandy on laajalti harrastettu laji, erityisesti nuorten parissa. Meille onkin tärkeää, että toimintamme heijastelee kaikin tavoin tätä päivää. Miesten ja naisten tasa-arvoinen kohtelu on vahvasti salibandyn arvojen mukaista, painottaa SSBL Salibandy Oyn toimitusjohtaja Kimmo Nurminen.

– Futsal on globaalisti kasvava laji, sekä miehissä että naisissa. Modernina lajina tasa-arvo on tärkeää meillekin, toteaa Palloliiton Futsalpäällikkö Jyrki Filppu.
Ratkaisuottelut aina alusta loppuun

Lähetykset TV2:ssa alkavat siitä loppuottelusta, jossa mestaruus voi finaalisarjassa käytetyn formaatin mukaisesti olla ensimmäisen kerran katkolla. Paras kolmesta- sarjassa ensimmäinen lähetys on siis toisesta finaalista, paras viidestä-sarjassa kolmannesta, ja paras seitsemästä-sarjassa mukaan tullaan neljännessä finaalissa.

Salibandyssä näytetään lajin valitseman formaatin mukaisesti mestaruuden ratkaisevat yksittäiset naisten ja miesten Superfinaalit.

Jokainen yksittäinen finaalilähetys ja finaalisarja seurataan TV2:lla aina ratkaisuun asti.

– Urheilun draama syntyy jatkuvuudesta – tarinan viennistä loppuun asti. On tärkeää, että Mestaruusputki takaa, että finaalisarja ei jää kesken, vaan taatusti näemme, kun kannu nousee ilmaan ja kyyneleet valuvat – ilosta ja surusta, paaluttaa Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila.

– Käsipallo on taisteluun ja taistelupareihin perustuva fyysinen laji. Pitkissä sarjoissa syntyy jännitteitä, jotka laukeavat vasta finaalisarjan viimeisen ottelun päätyttyä. Olisi sääli jos se jäisi näkemättä. Nyt sitä vaaraa ei ole, intoilee Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen.

Varaottelut takaavat palloilun näkyvyyden

Finaalisarjoille on varattu ns. varaottelut, jotka näytetään TV2:ssa, mikäli esitysvuorossa ollut loppuottelusarja on jo ratkennut. Varaotteluiksi on valittu sellaisia Mestaruusputken finaaleja, joissa mestaruus ei ole vielä katkolla. Jos se on ollut mahdollista, valinta on osunut saman lajin miesten tai naisten finaaliin. Kaikilla finaaleilla ei tv-varaotteluita ole. Niissä tapauksissa päättyneen finaalisarjan ottelun tilalla tulee TV2:lta muuta ohjelmistoa.

Varaotteluiden myötä kotimainen palloilu näkyy vahvasti TV2:lla vaikka finaalisarjat menisivät minimiajassakin poikki.

Varaotteluiden myötä Mestaruusputken finaaleja tulee TV2:lta seitsemän viikon aikana minimissään 23. Mikäli sarjat venyvät pisimmilleen, edessä on peräti 34 kotimaisen palloilufinaalin tv-kevät.

TV2:lle Mestaruusputki onkin melkoinen sitoutuminen kotimaiseen palloiluun.

– Mestaruusputki luo huikean perustan kevään liveurheilutarjonnallemme. Kotimainen palloilu on hyvässä seurassa, sillä näytämme keväällä myös muun muassa jääkiekon kaksi EHT-turnausta ja U18 MM-kisat sekä jalkapallon Mestarien liigan huipennuksen. Mestaruusputki on uusi massiivinen kokonaisuus, jossa olemme tosi mielellämme mukana, iloitsee Yle TV2:n ohjelmapäällikkö Riku Saaranluoma.

Mestaruusputki käynnistyy keskiviikkona 4.4 futsalin naisten toisen finaalin merkeissä. Viikonloppuna katkolla on ensimmäistä kertaa naisten jääkiekon ja alkuviikosta lentopallon Suomen mestaruudet. Mestaruusputki päättyy koripallon miesten loppuotteluihin, joista mahdollinen seitsemäs finaali pelataan maanantaina 21.5.

Arkisin lähetys Mestaruusputken otteluista alkaa aina klo 18.00 ja itse ottelu kännistyy klo 18.15. Viikonloppuisin alkamisaika vaihtelee.

Kaikki Mestaruusputken ottelut ovat nähtävissä suorana ja jälkikäteen Yle Areenassa.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!