URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Suomen Paralympiakomitean yhteistyökumppani JYSK korvaa parayleisurheilijoiden omavastuuosuudet

dgkm8qpfxyyqfj2ypyxu

EM-kisoihin osallistuvat paraurheilijat joutuvat maksamaan kisamatkasta 900 euron omavastuumaksun, jos he jäävät ilman mitalia. Tämä selviää Suomen Urheiluliiton virallisista valintaperusteista ja sitä on perusteltu kisojen korkeammilla kustannuksilla.

– Vammaisyleisurheilu on kalliimpaa kuin vammattomien yleisurheilu johtuen niin tarvittavista avustajista kuin Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) keräämistä tuntuvista osallistumismaksuista. Silti tavoitteena jatkoa varten tulee olla se, että tällaisia urheilijakohtaisia omavastuuosuuksia ei vammaisurheilun arvokisoissa tarvita. Tämä taas liittyy siihen, millaiset taloudelliset edellytykset vammaisurheilun hoitaakseen ottaneilla integraatiolajiliitoilla on vammaishuippu-urheilun hoitamiseen, kommentoi Tero Kuorikoski, Suomen Paralympiakomitean pääsihteeri.

Suomen Paralympiakomitean pitkäaikainen yhteistyökumppani JYSK Suomi korvaa mitaleiden ulkopuolelle jääneiden parayleisurheilijoiden omavastuuosuudet.

– JYSK:lle paraurheilun tukeminen on jo vuosia ollut merkityksellinen strateginen valinta. Seurattuamme julkisuudessa käytyä keskustelua halusimme kantaa kortemme kekoon. Mielestämme Suomen edustaminen arvokisoissa on kunnia-asia, josta ei urheilijalle pitäisi koitua kustannuksia, riippumatta siitä menestyykö urheilija vai ei. Olemme iloisia voidessamme olla tukemassa näitä huippu-urheilijoita, kertoo Ville Velin, JYSK Suomi Country Manager.

Suomen Paralympiakomitea haluaa lämpimästi kiittää yhteistyökumppaniaan JYSK Suomea urheilijalähtöisestä ja yhdenvertaisuutta edistävästä toiminnastaan.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!