fuzzy-yellow-tennis-ball

Suomen Tennisliitto tilasi toukokuussa 2018 Suomen Urheilun Eettiseltä Keskukselta (SUEK) selvityksen erään Suomessa tennisvalmentajana toimivan henkilön epäillystä seksuaalisesta häirinnästä valmennettaviaan kohtaan. Selvitys käytiin läpi yhdessä SUEK:n kanssa elokuussa 2018. Selvityksen perusteella kävi ilmi, että valmentaja on syyllistynyt tekoihin, jotka eivät ole urheilun eettisten periaatteiden mukaisia ja saattavat täyttää rikoksen tunnusmerkit.

– Emme hyväksy minkäänlaista häirintää missään tapauksessa – otamme asian vakavasti ja meille on tärkeää, että asia selvitetään perusteellisesti, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

– Olemme yhteistyössä SUEK:n kanssa selvittäneet tapausta ja ryhtyneet toimenpiteisiin. Tennisliiton hallitus päätti elokuun 2018 kokouksessaan, että kyseistä valmentajaa ei toistaiseksi palkata eikä nimetä mihinkään Tennisliiton alaisiin tehtäviin, jatkoi Purho.

Tapaus on Tennisliiton kurinpitolautakunnan käsittelyssä, josta odotetaan päätöstä ensi viikon aikana. Tapauksen yksityiskohdista ei tässä vaiheessa kerrota enempää, asianosaisten oikeusturvan ja käsittelyn turvaamiseksi.