elinajamira

Elina Gustafsson (vas.) ja Mira Potkonen. Kuva on 2016 MM-kilpailuista. Kuva: The International Boxing Association (AIBA)

Nyrkkeilyn naisten maailmanmestaruuskilpailut ovat alkaneet Intian Delhissä punnituksilla, lääkärintarkastuksilla ja arvonnalla. Suomen edustajat, 2016 MM-kilpailujen pronssimitalistit, Mira Potkonen ja Elina Gustafsson saivat aiempien meriittiensä perusteella vapaa-arvan toiselle kierrokselle.

Sarjassa 60 kiloa otteleva Rion olympiapronssimitalisti ja tämän vuoden Euroopan mestari Mira Potkonen kohtaa toisella kierroksella joko Australian Anja Stridsmanin tai Columbian Julieth Dayana Cordero Hernandezin. Mainittu kaksikko taistelee jatkopaikasta torstaina ja kamppailun voittaja kohtaa Potkosen perjantaina.

Tämän vuoden Kansainyhteisön kisojen mestari Stridsman katkaisi Potkosen 50 ottelun voittoputken syyskuussa Espanjassa kukistamalla suomalaisen tuomariäänin 3-2. Columbian Cordero Hernandezia Potkonen ei ole aiemmin kilpakehässä kohdannut, mutta naiset iskivät harjoituseriä yhdessä viimeisellä MM-valmistavalla leirillä marraskuussa Ranskassa.

Sarjassa 69 kg tämän vuoden Euroopan mestari Elina Gustafsson kohtaa sunnuntaina toisella kierroksella joko Taipein Nien-Chin Chenin tai Norjan Madeleine Angelsenin.  Tämä kaksikko ottaa mittaa perjantaina ja voittaja jatkaa Gustafssonia vastaan.

Viime vuonna Puolassa hajaäänin Gustafssonin kukistanut Nien-Chin Chen on saavuttanut muun muassa sarjassa 75 kiloa hopeaa nuorten olympialaisissa vuonna 2014, naisten MM-pronssia vuonna 2016 ja yliopisto-opiskelijoiden maailmanmestaruuden tänä vuonna. Chen edusti maataan Rion olympialaisissa häviten avausottelunsa. Norjan Angelsen otteli tämän vuoden Euroopan mestaruuskilpailuissa sarjaan alempana 64 kiloisissa voittaen yhden ottelun. Nuorten EM-kilpailuissa norjalainen oli pronssilla vuonna 2016.