seurat2

Kuvassa vasemmalta Miika Forsström (Borgå Boxing), Marko Metz (Helsingin Tarmo), Aki Jänkä (Kirkkonummen Nyrkkeilykerho) kuvaaja Matilda Sjöblom

Yle TV2 näyttää puolitoistatuntia suoraa lähetystä nyrkkeilyn Suomen mestaruuskilpailujen loppuottelusta sunnuntaina 12. toukokuuta niin sanottuun primetime-katseluaikaan kello 18.30 – 20.00. Lisäksi Yle Areena näyttää suorana lähetyksenä kaikki 11. toukokuuta iskettävät välieräottelut ja 12. toukokuuta käytävät loppuottelut.

Mukana SM-nyrkkeilyissä voidaan olettaa kaikki suomalaisen olympiatyylin nyrkkeilyn kovimmat tähdet, kuten Mira Potkonen, Elina Gustafsson, Krenar Aliu, Muhammad Abdilrasoon, Ilari Kujala ja Arslan Khataev.

– On hienoa, että nyrkkeilyn kaltainen perinteinen laji on ollut viime aikoina näyttävästi ja laajalti esillä etenkin upeiden suomalaisten naisottelijoiden myötä. Yle on välittänyt Mira Potkosen ja Elina Gustafssonin menestysotteluita arvokisoista, joten on luonnollista olla mukana myös kotimaisissa koitoksissa, toteaa Yle urheilun tapahtumaurheilusta vastaava toimituspäällikkö Sasha Ikonen.

Nyrkkeilyn SM-kilpailujen 2019 järjestelyorganisaation Aki Jänkä on mielissään merkittävästä näkyvyyssopimuksesta.

– Katsomme että tekemämme televisiointisopimus on olympiatyylin nyrkkeilylle kuin pieni lottovoitto. Katsojamääriä on etukäteen mahdotonta tarkasti ennustaa, mutta uskomme että SM-lopputurnausta tulee Ylen välityksellä näkemään useampi suomalainen kuin vaikkapa vuonna 2018 kaikkia Suomessa käytyjä kilpailuja katsottiin yhteensä, Jänkä iloitsee.

– Pyrimme tekemään tapahtumasta näyttävän ja viihdyttävän. Tämä on lajillemme mahdollisuus näyttää isolle määrälle ihmisiä kuinka yleisöystävällisestä ja hienosta lajista on kyse.

Uudistunut kilpailumalli

Nyrkkeilyn SM-kilpailut 2019 järjestää yhteistyössä Kirkkonummen Nyrkkeilykerho, Helsingin Tarmo ja Borgå Boxing. SM-kilpailut käydään ensimmäistä kertaa perinteisen turnausmallin sijaan kahtena eri viikonloppuna.

Alkuottelut ja puolivälieräottelut isketään 13.-14. huhtikuuta Ruskeasuon Liikuntahallissa. Välierät ja loppuottelut käydään 11.-12. toukokuuta Töölön Kisahallissa. Ilmoittautuminen kilpailuihin päättyy 15. maaliskuuta ja arvontatilaisuus pidetään jo 20. maaliskuuta.

– Uudistuksen myötä otteluparit ovat tiedossa hyvissä ajoin ennen tapahtumia. Kyllähän yleisö haluaa tietää mitä otteluja he ovat tulossa katsomaan. Maalis-huhti- ja toukokuussa on luvassa kunnon pöhinää SM-kilpailujen ympärillä, järjestelyorganisaatioon kuuluva Miika Forsström lupaa.

Järjestäjäseurat pyrkivät saamaan myös paikan päälle Ruskeasuon Liikuntahalliin ja Töölön Kisahalliin poikkeuksellisen paljon uusia ja vanhoja nyrkkeilyn ystäviä.

– Katsomme Töölön Kisahallin olevan täydellinen paikka SM-kilpailujen mitaliotteluille perinteidensä, kokonsa ja sijaintinsa puolesta. Helsingin Tarmo järjesti tämän vuoden judon SM-kilpailut Kisahallissa ja siellä tunnelma oli todellakin katossa. Eiköhän nyrkkeilyssä pystytä samaan, Helsingin Tarmon Marko Metz veikkaa.

– Tavoitteenamme on saada vähintään 2000 ihmistä paikan päälle seuraamaan SM-kilpailujen huumaa.

Lisätiedot:

SM-kilpailujen verkkosivut – www.nyrkkeilynsmkilpailut.fi

SM-kilpailujen Facebook-sivut – https://www.facebook.com/nyrkkeilynsmkilpailut

SM-kilpailujen Instagram-sivut – https://www.instagram.com/nyrkkeilynsmkilpailut