Suomen jääpallomiehet kohtaa neljän maan turnauksessa Venäjän, Ruotsi ja Norjan 7.-9.12 2018 Rättvikissä, Ruotsissa.

Näin päävalmentaja Antti Parviainen ennen turnausta ” Meille tämä on tärkeä turnaus valmistautumisessa kohti Vänersborgin MM-kisoja, mutta samalla myös rakennamme A-maajoukkueen tulevaisuutta, kunLasse Tammilehto ja Kalle Lempinen saavat näyttöpaikan näissä peleissä. Kallelle paikka avautui, kun Markus Kumpuoja loukkaantui seuransa Siriuksen pelissä. Viime kauden 21-vuotiaiden maajoukkueesta jo aiemmin Elias Gillgren, Emil Fedorov, Kasperi Hirvonen olivat Ruotsi maaotteluissa ja ovat nytkin mukana. Suomen A-maajoukkueen tilanne tulevaisuuden osalta näyttää erittäin hyvältä.”

” Lisäksi teemme joitain pelipaikka kokeiluja, esimerkiksi Juho Liukkosta aiomme peluuttaa oikeana sivutukena, koska hän on pelannut seurajoukkueessaan paljon puolustajana.”

” Olemme tilanteessa, että lopullisissa MM-valinnoissa, meillä on monille pelipaikoille todella kovaa kilpailua. Meillä on 4-5 huippu maalivahtia, joiden välillä teemme lopulliset valinnat vasta tammikuussa. Myös keskikenttämme tilanne näyttää hyvältä, samoin kuin keskuspuolustus. Toki varsinkin alakerran osalta emme toivo yhtään loukkaantumisia.”

”Tällä kerralla otimme mukaan keskikentälle ja hyökkäykseen enemmän pelaajia ja jätimme puolustukseen ottamatta. Meillä on Ville Aaltonen ja Juho Liukkonen, jotka molemmat voivat tarvittaessa pelata useammalla paikalla. Näin saamme annettua uusille pelaajille näyttömahdollisuuden.”

” Tämä turnaus on pelaajille todella haastava, kun kolmen päivän aikana pelataan joka päivä ja vastustajat ovat maailman huippua. Sekä Ruotsi, että Venäjä ovat liikkeellä mielenkiintoisilla ja kokeneilla joukkueilla.”

Suomen Joukkue

Maalivahdit:

Kimmo Kyllönen, Vänersborg

Jussi Aaltonen, Motala

Puolustus:

Ilari Moisala, Broberg

Elias Gillgren, Motala

Tommi Määttä, Edsbyn

Sivutuet:

Samuli Helavuori, Bollnäs

Kasperi Hirvonen, Motala

Juho Liukkonen, Vänersborg

Keskikenttä:

Tuomas Määttä, Edsbyn

Teemu Määttä, Sirius

Ville Aaltonen. Bollnäs (C )

Eetu Peuhkuri, Vetlanda

Lasse Tammilehto, JPS

Hyökkäys:

Mikko Lukkarila, Vänersborg

Jimi Heinonen, Sirius

Emil Fedorov, Vetlanda

Kalle Lempinen, Kampparit

Joukkueen johto:

 General Manager, Jukka Koskinen

Päävalmentaja, Antti Parviainen

Valmentaja, Ari Holopainen

Valmentaja, Olli Manninen

Hieroja, Tomi Tukiainen

Huoltaja, Peter Tukiainen

Huoltaja, Harri Heinonen

Lääkäri, Petri Pesonen

Neljän maan turnaus 7.-9.12.2018 Rättvik, Ruotsi

Otteluajat Suomen aikaa, liveseuranta

7.12
16.00 Ruotsi – Suomi
20.00 Venäjä – Norja

8.12
14.00 Norja – Suomi

17.30 Ruotsi – Venäjä

9.12
11.00 Suomi – Venäjä
15.00 Norja – Ruotsi

© Suomen Jääpalloliitto 2013