EV69060_7_768x470

KuPS on vahvistanut rivejään merkittävällä paluumuuttajalla, kun Palloseuran oma kasvatti Petteri Pennanen palaa kuopiolaisten vahvuuteen loppukauden mittaisella pelaajasopimuksella.

Viime kaudella Suomen mestaruutta juhlineen joukkueen kapteeni teki alkuvuodesta sopimuksen Indonesian pääsarjan TIRA-Persikabon kanssa, mutta koronapandemian vuoksi pelit Aasiassa jäivät lyhyeen.

29-vuotias Neulamäen Kobrissa peliuransa aloittanut keskikenttätaituri ennätti pelata Indonesiassa ainoastaan kolmessa pääsarjaottelussa. Pennanen purki sopimuksensa Aasiaan heinäkuun alussa.

Pennasen anti viime kauden mestarijoukkueessa oli valtava. Vuoden keskikenttäpelaajaksi valittu Pennanen iski viime kaudella kuusi maalia ja tarjoili yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä. Kaiken kaikkiaan Pete on edustanut KuPS:aa 173 ottelussa, joissa maaleja on syntynyt 37 ja maalisyöttöjä 27.

”Monipuolinen ja luova pelaaja”

Tommi Jyryn valitettavan loukkaantumisen vuoksi KuPS:lle oli tärkeää löytää paikkaaja joukkueen keskikaistalle. KuPS:n urheilutoimenjohtaja Jonne Lindblom onkin luonnollisesti mielissään kovasta paluumuuttajasta KuPS:n vahvuuteen:

”Hienoa saada Pete takaisin kotiin. Hän tuo meidän pelaamiseemme lisää taitoa ja luovuutta – sekä tietenkin pelaajarinkimme levenee. Hän tarjoaa valmennukselle erilaisia vaihtoehtoja monipuolisena pelaajana”, Lindblom iloitsee.

”Voittamiseen ei kyllästy ikinä”

Keskikenttätaituri itse odottaa paluutaan tosipeleihin innolla:

”Viimeisistä peleistäni on jo pitkä aika ja täällä Kuopiossa kaikki on tuttua, joten nälkä vetää tuttu keltapaita päälle on kova. KuPS on jälleen kasannut kovan joukkueen ja meillä on mahdollisuudet mihin vain”, Pennanen tunnelmoi.

Pennanen kertoo tuovansa joukkueen pelitapaan uusia mahdollisuuksia ja hän aikoo jatkossakin auttaa joukkuettaan omilla vahvuuksillaan:

”Pallollisessa pelaamisessamme perusasiat toimivat varsin hyvin, mutta mielestäni pystymme parantamaan sitä vielä entisestään. Uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta nimenomaan pallollisessa vaiheessa ja tuomaan siihen lisää variaatioita”, Pennanen miettii.

Viime kauden päätteeksi Kuopiossa juhlittiin Suomen mestaruutta 43 vuoden tauon jälkeen. Pennanen itse kertoo nälän kasvavan syödessä:

”Voittamiseen ei kyllästy ikinä, varsinkin nyt kun sitä on saanut maistaa. Nyt on jopa kovempi nälkä voittaa, kuin viime vuonna”, Pennanen päättää.

Kuopion Palloseuran lomautukset ja palkanleikkaukset ovat päättyneet, joten seura pystyi kiinnittämään kaivatun paluumuuttajan takaisin kotikonnuilleen.