URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

949 pelaajalle tukea jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin – tukea maksetaan yhteensä 988 900 euroa

photo-1517177646641-83fe10f14633

Kauden 2019-20 D-, C- ja B- junioreilla oli maaliskuussa mahdollisuus hakea taloudellista tukea jääkiekkoharrastuksen kustannuksiin. Hakemukset on nyt käsitelty ja peräti 949 pelaajaa ympäri Suomen saa syyskuussa tukea kustannusten kattamiseksi. Yhteensä tukea maksetaan 988 900 euroa.

Tukea haki yhteensä 1 196 junioria 126 seurasta ympäri maan.

– Kaikille tukea hakeneille emme valitettavasti voi tarjoilla ilouutisia, mutta onneksi tukea voi tarvittaessa hakea myös muualta, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

Suurimmilla seuroilla on omat tukijärjestelmänsä ja vanhempien ikäluokkien pelaajien on vuoden lopussa mahdollisuus hakea tukea myös Pelaajayhdistyksen kautta.

Jääkiekkoliiton tukien haussa kriteereinä tukien saamiselle ovat perheen taloudellisen tilanteen lisäksi mm. pelaajan motivaatio ja seuran toimenpiteet vähävaraisten tukemiseksi, harrastajamäärän lisäämiseksi, harrastusmaksujen kurissa pitämiseksi ja ko. ikäluokkien valmentajien kouluttamiseksi.

Tukea hakeneet pelaajat saavat tiedon tukipäätöksistä omalta seuraltaan. Tuet maksetaan 15.9. mennessä seurojen kautta niille, joiden jääkiekkoharrastus jatkuu myös tulevalla kaudella. Tuki on henkilökohtainen ja summat on porrastettu harrastamisen kustannusten tavoin ikäluokittain: D-junioreiden tuki on 700, C-junioreiden 1 100 ja B-junioreiden 1 300 euroa.

Nuorempien junioreiden tuet hakuun syksyllä 
Syksyisin tukea harrastamisen kustannuksiin voivat hakea kiekkoharrastuksensa alkupäässä olevat E- ja F-juniorit. Seurojen kautta tapahtuva haku tapahtuu 23.9.-11.10.2019, tukea saavien junioreiden tuet maksetaan seuroille 13.12. mennessä. Pelaajien ohella seurat voivat hakea tukea Leijona-kiekkokoulujen vapaapaikkoihin.

Suomen Jääkiekkoliitto on keväästä 2011 alkaen tukenut vähävaraisten perheiden kiekkojunioreiden jääkiekkoharrastamista yhteensä 4 524 800 eurolla. Varat ovat peräisin yksityisiltä lahjoittajilta, yhteistyökumppaneilta, MM-kisojen voittovaroista ja erilaisista hyväntekeväisyyskampanjoista.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!