World Cup Levin kisarinne,  Levi Black, on läpäissyt  ”snow control” -rutiinitarkistuksen, jossa Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tarkistaa lumen riittävyyden kilpailun läpiviemiseksi.

Säilölumen ansiosta kisarinne valmistuu tänäkin vuonna huippukuntoon.

– Hieman on turhan lämmintä säätä ollut mutta ei se vaaraksi kisan järjestämiselle ole. Erityiskiitos Levi Ski Resortille jälleen säilölumen mahdollistamisesta ja sen ammattimaisesta ylläpitämisestä, kiittelee kilpailunjohtaja Petri Tuomikoski.

Poikkeuksellisen lämmin syksy on tuonut vielä omat haasteensa erityisjärjestelyin toteutettuun kilpailutapahtumaan.

– Tänä vuonna emme voineet ottaa joukkueita harjoittelemaan etukäteen. Lumetus on lämpimän sään takia viivästynyt, eikä tämän hetkiset olosuhteet riitä takamaan täydellisiä harjoittelumahdollisuuksia Levillä. Kilpailijat saapuvat tänä vuonna ainoastaan muutamaa päivää ennen kilpailua tunturiin, summaa Tuomikoski.

Naisten alppihiihdon maailmancuposakilpailuiden FIS:n kilpailujohtaja Marcus Mayr on jälleen vakuuttunut suomalaisten kilpailujärjestelyistä huomioiden niin poikkeuksellisen lämpimän sään ja koronapandemian asettamat haasteet. Mayr hyväksyy lumen määrän ja näyttää vihreää valoa pujottelun maailmancupin avaukseen Levi Blackissa.

– Emme voi olla onnellisempia ilmoittaessamme, että kaikista haasteista huolimatta, joita nämä erityiset ajat sekä lämmin sää ovat antaneet meille, voimme vahvistaa että kisarinteen lumen määrä on riittävä ja kaikki näyttää kilpailun osalta hyvältä.  Haluan kiittää jo tässä kohtaa saumattomasta yhteistyöstä Ski Sport Finlandia ja World Cup Levin järjestelytoimikuntaa, joiden periksiantamattomuudella ja ammattitaidolla tämä kilpailu voidaan järjestää näinä erityisinä aikoina, Mayr kiittelee.

World Cup Levi avaa naisten pujottelun maailmancupin 21.11.-22.11. Yleisö on tervetullut tapahtumaan. Lippuja myydään rajoitetusti ainoastaan tapahtuman verkkosivuilla www.worldcuplevi.com.

Jokaiselle lipunostajalle annetaan 2 kpl Lumimediaclin CE-merkittyjä suu-nenäsuojaimia. Tapahtumassa vaaditaan yleisöltä maskien käyttöä ja turvavälien noudattamista.