Tour de Ski jatkui Sveitsin Val Müstairissa perinteisen hiihtotavan 10 ja 15 kilometrin yhteislähtökilpailuilla. Krista Pärmäkoski on vaikean alkukauden jälkeen palaamassa kohti kärkitaistoja ja vastasi suomalaisittain parhaasta sijoituksesta yhdeksännellä sijallaan.

Pärmäkosken taktiikkana oli aloittaa kilpailu rauhassa. Onnistunut vauhdinjako toi tulosta.

– Hyvä kisa muotoutui. Lähdin neljännestä rivistä, jouduin pussiin ja jäin tosi kauas. Taktiikka toimi, selkiä alkoi tulla sieltä ja loppu tuli hyvin. Olen tyytyväinen, että kymppisakkiin pystyin hiihtämään. Tästä on kiva jatkaa, oli ehjä suoritus, pohti Pärmäkoski.

Myös Johanna Matintalo (19:s) ylsi maailmancupin pisteille.

– Vähän ehkä parempaa olisin toivonut. Oli tiedossa, että vauhdinjako on tärkeässä roolissa ja yritin huomioida sen omassa kisassa. Ehkä näin jälkikäteen analysoituna oli turhan kova se alkupuoli. Ei se siinä hetkessä tuntunut siltä, että mennään ylivauhtia. Helposti kostautuu, jos on napsunkin liian kova alku, kommentoi Matintalo.

Jasmi Joensuu jäi niukasti pistesijojen ulkopuolelle ja hiihti maaliin sijalle 31. Katri Lylynperä oli 45:s. Kilpailun voitti Ruotsin Linn Svahn ennen Venäjän Yulia Stupakia ja Yhdysvaltojen Jessie Digginsiä.

Juho Mikkonen ja Markus Vuorela onnistuivat miesten kilpailussa

Myös miesten kilpailussa nähtiin suomalaisonnistumisia. Juho Mikkonen sijoittui nousujohteisen kilpailun päätteeksi sijalle 18. Markus Vuorela saavutti uransa ensimmäisen pistesijan ja oli 26:s.

Mikkonen oli tyytyväinen päivän otteisiinsa ja onnistuneeseen vauhdinjakoon.

– Parasta perinteisen kisaa, mitä on tullut. Tasaiset kierrokset oli hyvä taktiikka tänään. Viimeisellä kierroksella pystyi hoitamaan kirissä ne, joita siinä oli hoidettavissa. Tosi plusmerkkinen päivä, jatketaan huomiseen, kommentoi Mikkonen.

Vuorela oli huojentunut pistetilin aukeamisesta.

– Toivottavasti tästä ketsuppipullo aukeaa ja aletaan joka kisassa rouhimaan pisteitä. Ehkä rankin latu, mitä olen ikinä hiihtänyt. Taktiikkana oli hiihtää kaksi kierrosta porukan mukana, vähän katsella ja sen jälkeen lähteä nostelemaan sijoja. Viimeiselle kierrokselle jäi vähän parannettavaa, kertasi Vuorela.

Lauri Lepistö oli kilpailun 54:s ja Verneri Suhonen 68:s. Kilpailun ylivoimaiseen voittoon hiihti Venäjän Alexander Bolshunov. Toiselle sijalle nousi sveitsiläinen Dario Cologna ja kolmannen sijan vei venäläinen Ivan Yakimushkin.