Lukolle toinen nollapeli putkeen – Onni Korkka debytoi, Eetu Koivistoiselle uran 100. Liigapiste

Lukon leirissä oli lauantain ottelun jälkeen monia ilon aiheita kolmen pisteen voiton ohella: Oskari Setänen piti maalinsa puhtaana, kuten Lassi Lehtinen teki perjantaina, Onni Korkka sai tilastoihinsa ensimmäiset peliminuutit aikuisten pääsarjatasolla ja Eetu Koivistoinen rikkoi urallaan 100. Liigapisteen rajapyykin. Tähän saavutukseen vaadittiin “Koipalta” 259 ottelua.

– Vähän toki jännitti ensimmäinen Liigavaihto, mutta kyllä se siitä sitten alkoi helpottamaan. Robbelle (Robin Press) iso kiitos siitä, kun teki vierellä pelin mahdollisimman helpoksi, lauantaina yhteensä 15 vaihtoa ja 10:24 minuuttia jääaikaa merkauttanut Korkka sanoo

– Koipalta on aina helppo kysyä neuvoja, tai jos ei jotain tiedä, niin aina saa apua. Eetu tsemppaa ja auttaa treeneissä sekä peleissä, etenkin tänään, 19-vuotias puolustaja kehuu kultakypärää kantavaa joukkuekaveriaan.

Ennen Koivistoisen 3. erän alun osumaa Pavol Skalicky oli onnistunut ohittamaan JYP-vahti Markus Ruusun jo ajassa 3:01. Maalia tarkasteltiin videolta, sillä “Skaldon” ohjausta Klokin viivavedosta tutkittiin hetken aikaa mahdollisesti korkealla mailalla tehtynä.

Loppulukemiksi jäivät siis 0–2, vaikka tekopaikkoja sinikeltaisille kyllä siunaantui. Ruusu piti muutoin altavastaajina läpi ottelun pelanneet isännät ottelussa mukana hurjalla 39 torjunnallaan. Setäselle torjuntoja kertyi 12 kappaletta.

Syöttöpisteille Lukon joukkueesta pääsivät lauantaina Lukas Klok, Kristian Pospisil, Robin Press ja Vili Saarijärvi.

– Hyvä peli oli joukkueelta. Tyytyväinen voi olla, kun eilen pelattiin Raumalla ja myöhään reissattiin pelin jälkeen. Jyväskylästä ei muutenkaan ole koskaan helppoa hakea pisteitä, Janhusen kummipelaaja Korkka toteaa.

Lauantaina alkoikin Lukon reissupeliputki, sillä vielä neljä seuraavaa ottelua sinikeltaiset pelaavat vieraskaukaloissa ja seuraavan kerran joukkue pääseekin Kivikylän Areenalle sarjaottelun merkeissä vasta 27. tammikuuta, jolloin vastaan asettuu juurikin JYP.

Ilves karahti Kuopiossa Kalpalle

KalPa pelasi vuoden 2021 ensimmäisen kotiottelunsa lauantai-iltana sarjakakkosta Tampereen Ilvestä vastaan. Kamppailu oli näiden joukkueiden välillä kauden kolmas, ja kahdesta ensimmäisestä pisteet olivat menneet Ilvekselle puhtaasti 6-0. Tällä kertaa KalPa onnistui kuitenkin nappaamaan kolmen pisteen voiton loppunumeroin 3-2.

KalPa sai vuoden ensimmäiselle kotiottelulleen lentävän lähdön, kun vieraiden verkko heilui ensimmäisen kerran jo puolentoista minuutiin pelin jälkeen. Aleksi Klemetti tarjoili paikan ja Tuomas Vartiainen nosti tyylikkäästi kauden neljännen osumansa ja KalPan johtoon.

Johtomaalin jälkeen KalPa hallitsi hyvällä liikkeellään peliä koko loppuerän ajan, ja sai nopeasta pelistään tunnetun Ilveksen vaikuttamaan ajoittain jopa hitaalta. Kuopiolaiset tykittivät ahkerasti Ilveksen maalia kohti ja paras paikka johdon lisäämiseen aukesi Kai Kantolalle maalin edestä, mutta Ilves-vahti Eetu Mäkiniemen räpyläkäsi piti lukemat 1-0:ssa. Tässä tilanteessa poistuttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä oli pelillisesti hyvin samankaltainen avauserän kanssa. KalPa jatkoi hallintaansa ja onnistui luomaan pitkiä hyökkäyksiä vieraiden päätyyn, kun taas Ilveksen muutamat paikat avautuivat vastahyökkäyksistä. KalPan hyökkäyspeli oli huomattavasti laadukkaampaa kuin eilen perjantaina Mikkelissä, sillä tänään esimerkiksi syöttöjen ajoitukset osuivat järjestään kohdalleen, ja koko viisikko liikkui hyökkäysalueella loistavasti.

Toisessa erässä nähtiin yksi maali, josta vastasi huimaan vireeseen päässyt Kantola. Jesse Graham tarjoili kiekon takatolpalle Kantolalle, ja tämä nosti pelivälineen Eetu Mäkiniemen patjan yli verkon perukoille. Kantola on nyt onnistunut maalinteossa neljässä peräkkäisessä ottelussa, joiden aikana maaliverkko on heilunut yhteensä viisi kertaa.

Ilves sisuuntui kolmanteen erään, ja alkoi hakemaan vimmatusti kavennusta heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen. Kavennusmaali nähtiin ajassa 44:51 Ilveksen ylivoimalla, kun maalin edustalle vapaaksi jäänyt Teemu Lepaus ohitti laukauksellaan Eero Kilpeläisen.

Ilves sai entistä enemmän virtaa kavennusmaalistaan ja painoi todella kovaa päälle. KalPan hyökkääminen oli kovan paineistuksen vuoksi haastavaa, mutta keltapaidat onnistuivat tästä huolimatta iskemään tärkeän 3-1 -maalin kuusi minuuttia ennen päätössummeria. Tommi Jokinen ja Miska Humaloja ampaisivat hyökkäykseen, ja Humaloja kiepautti kauden ensimmäisen maalinsa maalin kulmalta. Osuma oli samalla Humalojan ensimmäinen KalPa-paidassa.

Ilves laittoi vielä pelin jännäksi, sillä vajaat neljä minuuttia ennen loppua Ville Meskanen laukoi lukemiksi 3-2. Tämän jälkeen Ilves haki vielä tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta KalPa kesti vieraiden kovan rynnistyksen kunnialla ja onnistui nappaamaan täyden kolmen pisteen voiton.

KalPa jatkaa otteluitaan ensi viikolla kahdella peräkkäisellä kotiottelulla, kun se kohtaa ensin tiistaina 12.1. Vaasan Sportin ja heti perään keskiviikkona 13.1. Kouvolan KooKoon.

Kärpille luu kouraan Satakunnan reissulta

Ottelun avauserä oli tasaista vääntöä, mutta kotijoukkue Ässät oli hienokseltaan niskan päällä. Justus Annunen pysäytti erässä 11 laukausta, kun virkaveli Sami Aittokallio selvisi kuudella torjunnalla. Molemmat joukkueet saivat erässä kokeilla ylivoimaa kertaalleen, mutta tuloksetta.

Toinen erä oli kiekollisesti Kärppien, mutta tuloksellisesti Ässien. Kärppien pitkät hyökkäykset eivät johtaneet huippupaikoille, vaan laukaukset tuntuivat jäävän piippuun. Aittokallio poimi muutaman näyttävän torjunnan, kun tilanne sitä vaati. Illan avausmaali nähtiin ajassa 34:04, kun pirteän pelin pelannut hyökkääjä Samuli Aaltonen ohjasi Liiga-uransa avausmaalin. Syöttööpisteet Otto Kivenmäelle ja Joonas Järviselle.

Kolmas erä ei tuonut helpotusta Kärppien kaipaamaa helpotusta. Ässät tuplasi johtonsa ajassa 48:41, kun ex-Kärppä Jasse Ikonen iski kauden avausmaalinsa. Kärpät haastoi maalin, sillä tilanteessa Aleksi Mustonen ajettiin tilanteessa Annusen päälle, mutta tilannehuone ei muuttanut tuomiota. 3-0 osuma syntyi reilut viisi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä, maalintekijänä Miro Mäkinen. Osuma jäi ottelun viimeiseksi, ja Kärppien saldona Satakunnan kiertueelta oli nolla maalia, nolla pistettä.

SaiPan nykyvireen koki Pelicans

Ottelun alku oli vauhdikas joukkueiden hyökätessä vuorotellen, eikä pelikatkoja juurikaan ollut. Maalinteon ottelussa aloitti vierasjoukkue Pelicans. Maalista vastasi puolustaja Joonas Jalvanti laukomalla Ryan Laschin syötöstä. kiekon ylivoimalla ohi Niclas Westerholmin, kun ottelua oli pelattu 8.11. Veeti Vainion kiinnipitämisestä saamaa rangaistusta ehti kulua vain 18 sekuntia.

SaiPa tasoitus nähtiin erän puolivälissä ajassa 10.04, kun illan tehomies Santeri Virtanen murtautui laidalta väkisin keskelle ja ohitti Pelicansin maalivahti Patrik Bartosakin. Syöttäjinä maalissa olivat Jaakko Lantta ja Markus Kojo. Erätauolle siirryttiin näin tasalukemissa 1-1.

Toisessa erässä Pelicans iski jälleen ylivoimalla. Jarno Koskirannan istuessa kahden minuutin rangaistusta koukkaamisesta vei Richard Ceverny lahtelalaiset maalin edestä ylivoimaneliön keskeltä 1-2 johtoon. Millintarkan syötön Cevernylle tarjoili vierasjoukkueen tehomies Ryan Lasch.

SaiPa lähti kolmanteen erään takaa-ajajana ja onnistui siinä loistavasti. Ensin Tomas Zaborskyn syöttö löysi Santeri Virtasen, joka laukoi tasoituksen illan toisella maalillaan pelikellon näyttäessä aikaa 43.36. Toisena syöttäjänä tasoitusmaaiin oli David Bernhardt.

Jatkoa seurasi, kun Pelicansin Artturi Toivola rikkoi SaiPan Roope Reiniä, ja sai kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. SaiPan ylivoi rakensi näyttävän maalin, kun Veikko Loimaranta viimeisteli Tomas Zaborskyn syötöstä numeroiksi 3-2. Toisena syöttäjänä maaliin oli Jarno Koskiranta.

Loimarannan johtomaalin jälkeen SaiPa pelasi järkevästi ja ottelu pysyi hyvin kontrollissa, eikä Pelicans päässyt luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja.

Ottelun lopussa Pelicans haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta maalinteosta vastasi SaiPa. Puolustusalueen aloituksen jälkeen David Bernhardt lähetti kiekon omalta alueelta kohti tyhjää Pelicansin maalia ja siirsi SaiPan 4-2 johtoon. Maali oli samalla Bernhardtin kauden ensimmäinen osuma.

SaiPan illan hahmoja olivat kaksi maalia viimeistellyt Santeri Virtanen, tasoitu- ja voittomaalin syötöillään pojustanut kultakypärä Tomas Zaborsky sekä voittomaalin laukonut Veikko Loimaranta. Myös Niclas Westerholm maalilla pelasi varmasti.

Kahden tehopisteen iltaa SaiPasta vietti yhteensä neljä pelaajaa. Virtasen ja Zaborskyn ohella myös Jaakko Lantta (0+2) ja David Bernhardt (1+1) merkkauttivat kaksi tehopistettä.

SaiPa nousi Pelicans voiton myötä pisteen päähän viimeistä pudotuspelipaikkaa tällä hetkellä halussaan pitävästä Tapparasta.

SaiPalla on nyt ohjelmassa puolentoista viikon tauko. Joukkue pelaa seuraavan kerran vasta 20.1., kun vieraaksi Kisapuistoon saapuu Tappara.

Jukurit ryöstöretkellä Tampereella – kolmannen erän kiri palkittiin pistepotilla

Tappara rynnisti ottelun alkuun vahvasti ja siirtyi johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen Jere Rouhiaisen tekemällä osumalla. Jukurit kuitenkin pääsi peliin mukaan nopeasti ja tasoitti ottelun viiden minuutin kohdalla, kun Otto Mäkinen löysi syötöllään Simon Stranskyn, joka räväytti viuhuvalla rannelaukauksella 1-1-osuman.

Jukurit sai luotua muutaman paikan lisäosumiinkin, mutta Tappara selvitti tilanteet maalivahti Christian Heljangon johdolla. Tappara puolestaan rokotti illan ensimmäisestä ylivoimastaan tehokkaasti, kun Kristian Kuusela laukoi 2-1-osuman.

Tappara otti toisessa erässä pelin hallinnan ja Jukurit ei päässyt ensimmäisen erän tapaan paikoille. Tamperelaisisäntä lisäsi erän alkupuolella myös johtoaan, kun Rouhiainen iski illan toisella maalillaan lukemiksi 3-1.

Jukurit kuitenkin puolusti ja taisteli sitkeästi maalivahti Sami Rajaniemen johdolla estäen Tapparan lisämaalien synnyn. Erän puolivälissä mikkeliläisryhmä sai aikaan myös kavennuksen, kun Axel Rindell käänsi pelin nopeasti pitkällä avauksella, joka tavoitti Teemu Henritiuksen. Jukurihyökkääjä eteni päättäväisesti vetopaikkaan ja laukoi 3-2-kavennusmaalin.

Päätöserä alkoi Jukurien kannalta parhaalla mahdollisella tavalla, kun Aleksandr Jakovenkon siniviivalta lähettämä laukaus painui Heljangon selän taakse tasoittaen ottelun.

Osuma toi lisää virtaa mikkeliläisten pelaamiseen ja joukkue haki rohkeasti lisäosumia. Yritys toi tulosta lopulta erän puolivälissä, kun Rindell nosti kiekon päättäväisen hyökkäyksen päätteeksi rystyltä verkon perille. Tappara haastoi osuman maalivahdin häirintään vedoten, mutta videotarkistelut eivät tuomiota muuttaneet.

Lisää kylmää vettä tamperelaisten niskaan jukuriryhmä lappoi heti seuraavassa vaihdossa. Henritius ja Julius Vähätalo pelasivat hyökkäyspäässä hienosti yhteen ja Vähätalo täräytti mikkeliläisryhmän jo kahden maalin johtoon.

– Tämä oli meille kolmas peli tähän viikkoon ja fyysinen rasitus alkaa tulemaan, mutta eilinen voitto antoi varmasti uskoa, että voidaan nousta vielä. Sieltä tultiin pienin askelin, saatiin yksi maali, saatiin toinen maali ja siten ansaittiin voitto pienten pomppujen kautta, kuvaili päävalmentaja Marko Kauppinen.

Ilman kolmen pisteen vierasvoittoa vielä ollut jukuriryhmä ei tästä johdostaan enää luopunut, vaan piti siitä kynsin hampain kiinni. Tappara ei enää löytänyt keinoja mikkeliläismuurin murtamiseen, vaan 5-3-lukemat jäivät myös lopputulokseksi.

– Ensimmäinen vierasvoitto lämmittää todella paljon mieltä. Helpolla se ei tullut, mutta on kyllä helpottunut ja hyvä olo tuloksesta varsinkin. Hyvä vire johtaa juurensa varmasti joulua edeltävään aikaan, kun päästiin harjoittelemaan hyvin. Ollaan saatu pieniä palasia pelissä kuntoon ja ne alkavat näkyä kentällä oikeina asioina, Kauppinen totesi.

– Tänään kiekot varmaan meille vähän pomppikin tänään jossain vaiheessa, mutta tuurikin on ansaittava. Me ollaan tehty kovin hommia ja joukkue uskoo itseensä. Siellä on hyvä henki nyt ja yritetään pitää siitä kiinni, eikä lasketa sitä hyvää fiilistä pois.

Sport kukisti kotikaukalossaan voittomaalikisan jälkeen HPK:n 4-3. Tappio oli hallitsevalle mestarille kahdeksas perättäinen. Voittomaalikisan ratkaisi Sportille Janne Keränen. Sportille voitto oli kolmas peräkkäin ja kuudes seitsemään viime otteluun.

– Olemme monessa ottelussa pystyneet pelaamaan hyvin 40 minuuttia, mutta se ei riitä. Tänäänkin Sport pääsi tasoihin ylivoimamaalilla ja läpiajolla, HPK:n kapteeni Markus Nenonen viittasi jumbojoukkueen kahden maalin johdon menettämiseen.