KalPa starttasi uuden Liiga-viikkonsa tiistaisella kotiottelulla Vaasan Sportia vastaan. Kuopiolaiset tulivat otteluun loistavasti ja hallitsivat peliä kiekollisesti koko illan ajan, mutta omissa maalipaikoissaan tehokkaampi Sport onnistui lopulta viemään pisteet mukanaan lukemin 2-4.

KalPan ensimmäiset vaihdot olivat tänään upeita. Kuopiolaiset luistelivat Sportilta jalat alta ja pakottivat vieraat tyytymään pelkkiin purkukiekkoihin. KalPa sai paineistuksestaan myös palkinnon, kun Alexander Ruuttu tykitti kiekon verkkoon ajassa 2:38. Ruutun maalin jälkeen KalPan paine jatkui, mutta hetkeä myöhemmin Sport tuli tasoihin aivan yhtäkkiä. KalPa-puolustus pelasi kiekon epäonnekkaasti oman maalin eteen, ja paikalla oli tällä kertaa vain Sportin Janne Keränen, joka pääsi yllättämään KalPa-vahti Eero Kilpeläisen ja iskemään pelin tasoihin.

Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla KalPa hallitsi edelleen kiekkoa, mutta Sport pääsi paremmille paikoille. Ensin ajassa 12:12 Janne Keränen pääsi yrittämään rankkarista, mutta Kilpeläinen onnistui torjumaan tämän yrityksen. Hetkeä myöhemmin KalPan vaihtovirheen jälkeen Sportin Michael Keränen pääsi nokikkain Kilpeläisen kanssa ja ujutti längeistä vieraat ensimmäisen kerran johtoon. Sportin 1-2 -johdossa poistuttiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän alkupuoliskolla KalPa pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, ja tarjolla oli heti vajaat kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Kuopiolaisten ylivoima ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa muutamasta hyvästä paikasta huolimatta. KalPa lisäsi kakkoserän jälkimmäisellä puoliskolla kierroksia ja otti jälleen pelin selkeän hallinnan itselleen, mutta kuopiolaisilla oli vaikeuksia päästä laukomaan parhaasta maalintekosektorista.

Sport puolusti omaa aluettaan tiiviisti ja blokkasi KalPan laukauksia hyvällä prosentilla. Erän lopussa nähtiin vielä kuopiolaisittain epäonnekas tapaus, kun Sportin selkeästi ohi mennyt laukaus kimposi erotuomarin polvesta maalin eteen Filip Riskalle, joka ohitti Kilpeläisen ja vei vieraat jo 1-3 -johtoon.

Kolmannessa erässä pelin kuva oli selkeä. KalPa painoi lujaa päälle metsästäen kavennusmaalia, ja Sport puolusti maalin edustaa tiiviisti. KalPa onnistui vihdoin tärkeän kavennusmaalin teossa viisi minuuttia ennen loppua, kun Aapeli Räsänen pyöräytti maalin edestä ylivoiman jälkitilanteesta kiekon reppuun. Tämän lähemmäksi KalPa ei kuitenkaan päässyt, ja Sportin Sebastian Stålberg laukoi 21 sekuntia ennen loppua tyhjään maaliin loppulukemiksi 2-4.

KalPa jatkaa otteluitaan heti huomenna keskiviikkona 13.1. klo 18.30, kun se kohtaa Olvi Areenalla Kouvolan KooKoon.

Jukurit ja HIFK väänsivät vähämaalisen kamppailun Ikioman tiistai-illassa. Tiukan taistelun käänsi lopulta edukseen HIFK, joka vei täydet pisteet 2-0-lukemin.

Avauserässä HIFK oli hallitsevampi osapuoli, vaikka maalipaikkojen suhteen erä melko tasainen olikin molempien puolustaessa tiiviisti. Jukureilla oli jonkin verran vaikeuksia päästä pois HIFK:n paineen alta ja sen vuoksi hyökkäyspelaaminen jäi vaisuksi. Erän ainoan maalin viimeisteli HIFK-puolustaja Tobias Winberg reilua minuuttia ennen erätaukosummeria.

Jukurit pääsi paremmin hyökkäyspeliinsä kiinni toisessa erässä ja peli tasoittui avauserään nähden. Erän alun ylivoimalla mikkeliläisryhmällä oli paikkansa tasoitukseenkin, mutta Simon Stranskyn kuti kilahti ylärimaan.

Maalipaikoilla ei toisessakaan erässä juhlittu, vaan pelaaminen oli tiukkaa kamppailua molempien puolustaessa vahvasti. Sekä Sami Rajaniemi että Niilo Halonen olivat maaleillaan hyvässä iskussa ja pysäyttivät laukaukset varmasti.

– Avauserään ei tultu ihan niin hyvin kuin olisi haluttu ja HIFK sai siinä otteen. Kaksi jälkimmäistä erää oli sitten ihan ok pelaamista meiltä, totesi päävalmentaja Marko Kauppinen.

Kova kamppailu jatkui päätöserässäkin. HIFK puolusti tylysti johtoasemaansa ja esti mikkeliläisisännän pääsyn ykkössektorin paikoille. Helsinkiläisryhmäkään ei aivan huipputontteja aikaan saanut muutamista pidemmistä pyörityksistä, mutta onnistui lopulta iskemään viimeisen niitin tyhjään maaliin Jukurien hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. 0-2-loppulukemat viimeisteli Anton Lundell.

– HIFK oli varmaan tänään tuon verran parempi, laadukas peli heiltä. En sano, että mekään olisi huonosti pelattu, mutta ei päästy ytimeen ja jäätiin nollaan maaliin. Tietyt paikat maalintekoon oli, mutta ne ei menneet. Jatketaan matkaa, Kauppinen summasi.

– Tämä oli yksi peli putkessa ja lähdettiin voittamaan sitä kuten mitä tahansa muuta ottelua. Tiedettiin miten HIFK pelaa ja yritettiin niihin heidän vahvuuksiin vastata meidän tavalla, mutta jäätiin vähän vajaaksi siitä tänään. Vastustaja oli laadukas tänään.