Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, Kouvottaret ja Peli-Karhut.

Catz otti tärkeän voiton

Lappeenrannan Catz sai vieraakseen Tampereen Pyrinnön. Kotijoukkue vei ottelusta pisteet 89-72.

Kotijoukkue vei ottelun ensimmäistä puoliaikaa. Joukkueen nimiin merkittiin molemmat jaksot avauspuoliskolla. Puoliajalla lappeenrantalaisjoukkue johti peliä 53-35.

Pyrintö kavensi eroa kolmannella jaksolla. Se vei jakson 24-16 ja kavensi eron seitsemään pisteeseen.

Viimeisellä jaksolla Catz ei kuitenkaan päästänyt vieraitaan yllättämään. Pisteet jäivät Lappeenrantaan 89-72.

Lappeenrantalaisjoukkue rokotti vieraitaan pallonriistojen jälkeen. Heille merkattiin 26 pistettä vastustajan pallon menetyksistä. Pyrintö jäi 14 pisteeseen.

– Ensimmäisellä jaksolla hyökkäyksemme oli maltillista, mutta puolustuksellamme oli vaikeuksia etenkin nopeissa hyökkäyksissä. Lopuksi teimme pelin itsellemme turhankin vaikeaksi. Positiivista oli, että Jordan Jones pystyi ottamaan joukkueen reppuselkään ja pitämään pelin toisella jaksolla kasassa, Catzin päävalmentaja Mika Haakana pohti.

Roosa Kosonen teki 22 pistettä. Veera Pirttinen oli lähellä tripla-tuplaa. Hän teki 17 pistettä, otti 12 levypalloa ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Pyrinnön Liisa Taponen sai kasaan tupla-tuplan 19 pistettä ja 13 levypalloa.

– Paikka ei alussa toiminut, koska Catz:llä on niin hyviä heittäjiä. Miespuolustuksella tulimme lähelle ja olen erittäin tyytyväinen, ettemme luovuttaneet missään vaiheessa. Tappio kuitenkin harmittaa, Pyrinnön päävalmentaja Antti Nikkilä sanoi.

Catz nousi voitollaan kahdeksaan pisteeseen. Pyrinnöllä on voittotili vielä avaamatta.

Honka aloitti vieraskiertueensa voitolla

Tapiolan Honka matkasi Vimpeliin Vedon vieraaksi. Honka oli täysin suvereeni ja vei ottelusta pisteet 101-57.

Espoolaisjoukkue vei nimiinsä ensimmäisen ja toisen jakson. Puoliajalla tilanne oli vieraiden hyväksi 44-33.

Kolmas jakso oli pisteiden valossa ottelun tasaisin. Espoolaiset veivät senkin kuitenkin nimiinsä 22-19.

Viimeisellä jaksolla Vimpeli ei päässyt yllättämään. Honka pelasi suvereenisti ja vei jakson 35-5. Niinpä pisteet matkasivat Espooseen 101-57.

– Ensimmäinen erä oli tosi tasainen. Päästiin toisessa erässä vähän karkuun, saatiin onnistumisia ja stoppeja ja puolustustaktiikka oli aika hyvä. Onnistuimme toisella puoliajalla pitämään koko pelin. Meillä on monta hyvää pelaajaa joka pelipaikalle ja tänään käytimme hyväksi myös pituusylivoimaamme, Hongan Taru Tuukkanen sanoi.

Kotijoukkue oli ottelussa täysin aloitusviisikkonsa pisteiden varassa. Vaihtopelaajat onnistuivat tekemään vain neljä pistettä. Hongan vaihtopelaajat tekivät 29 pistettä.

Tuukkanen oli ottelun hahmo. Hän teki 27 pistettä ja otti 14 levypalloa. Gabriela Bronson oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle merkattiin 19 pistettä, 12 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Doniyah Cliney ja Mariah Miller tekivät molemmat 16 pistettä.

– Saimme otteluun hyvän startin, mutta jossakin kohtaa energia loppui. Olimme passiivisia puolustuksessa. Tänään oli aika huono osumatarkkuus joissakin tilanteissa, Vimpelin Minttu Isoranta pohti.

Honka nousi voitollaan 22 pisteeseen ja on sarjassa kolmantena. Vimpeli on 12 pisteellä seitsemäntenä.

Kouvottaret ToPo:a parempi

ToPo matkasi Kouvottarien vieraaksi. Kotijoukkue vei vähäpisteisen ottelun nimiinsä 72-51.

Vierasjoukkueella oli ottelussa käynnistymisvaikeuksia. Kouvottarien puolustuspeli toimi ja joukkue karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 17-7.

Toinen jakso oli tasaisempi. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kasvattamaan johtoaan kuudella pisteellä. Niinpä puoliajalle mentiin tilanteessa 40-24.

Kolmannelle jaksolle tuli sisuuntunut vierasjoukkue. Se onnistuikin kaventamaan Kouvottarien johdon 11 pisteeseen.

Viimeinen jakso meni kuitenkin jälleen kotijoukkueelle ja pisteet jäivät Kouvolaan 72-51.

Kouvottarien aloitusviisikko oli ToPo:lle vaikea pideltävä. Heille merkattiin 54 pistettä, kun helsinkiläisjoukkueen aloitusviisikko jäi 29 pisteeseen.

Sarah Toeaina tilastoi ottelussa tupla-tuplan. Hänelle merkattiin 22 pistettä ja 14 levypalloa. Henriikka Vähäuski teki 13 pistettä. Nea Kuisma oli ainut pelaaja vierasjoukkueesta, joka ylitti kaksinumeroisen pistemäärän. Hän teki 12 pistettä.

Kouvottaret on sarjassa viidentenä. ToPo on yhdeksännellä sijalla.

Peli-Karhut hoiti kärkikamppailun

Kaksi sarjan kärkijoukkuetta iskivät yhteen Kotkassa. Tappioitta kauden pelannut Peli-Karhut ei ollut tälläkään kertaa yllätettävissä, vaan joukkue nappasi voiton 105-86.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hyvin ja tauolle mentiin kotijoukkueen johtaessa 26-25.

Toisella jaksolla EBT ei saanut Peli-Karhujen hyökkäyksiä kuriin. PeKa:n pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla ja joukkue vei jakson 37-20. Se pääsikin puoliajalle 18 pisteen johtoasemassa.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. EBT sai hidastettua kotijoukkueen hyökkäyspelaamista ja vei jakson kahdella pisteellä.

Kotkalaiset lähtivät viimeiselle jaksolle 16 pisteen etumatkalta eivätkä tarjonneet vierailleen enää mahdollisuuksia päästä mukaan peliin. Se hoiti viimeisen jakson kunnialla ja pääsi juhlimaan voittoa 105-86.

Zykera Rice oli hyvällä pelipäällä ja upotti 34 pistettä. Hänelle kertyi myös kahdeksan levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta heitti kauden korkeimman pistemääränsä 27 pisteellä ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. EBT:n amerikkalaiskaksikko oli joukkueen parhaimmistoa. Morgan Batey upotti 31 pistettä. Hannah Little teki tupla-tuplan 22 pisteellä ja 11 levypallolla.

Peli-Karhut kasvatti johtonsa sarjassa neljään pisteeseen. EBT on edelleen toisena.