Valtioneuvosto on antanut asetuksen audiovisuaalisia palveluita koskevan asetuksen muuttamisesta. Muutoksella lisätään yhteiskunnallisesti merkittävien tapahtumien televisiointia koskevalle listalle miesten urheilutapahtumia vastaavat naisten tapahtumat.

Valtioneuvoston antoi asetuksen 11. helmikuuta 2021, ja se tulee voimaan 1. maaliskuuta 2021.

Lista koostuu urheilutapahtumista, joiden lähetykset on televisioitava Suomen alueelle siten, että merkittävä osa yleisöstä voi seurata niitä maksutta kokonaan tai osittain joko suorina tai nauhoitettuina lähetyksinä.

Yhteiskunnallisesti merkittäviä tapahtumia ovat:

1) Kansainvälisen olympiakomitean järjestämät kesä- ja talviolympialaiset;

2) Kansainvälisen jalkapalloliiton järjestämien miesten ja naisten jalkapallon maailmanmestaruusloppukilpailujen avaus-, puolivälierä-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut;

3) Euroopan jalkapalloliiton järjestämien miesten ja naisten jalkapallon Euroopan mestaruusloppukilpailujen avaus-, puolivälierä-, välierä- ja loppuottelut sekä Suomen maajoukkueen ottelut;

4) Kansainvälisen jääkiekkoliiton järjestämät miesten ja naisten jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut;

5) Kansainvälisen hiihtoliiton järjestämät pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut;

6) Kansainvälisen yleisurheiluliiton järjestämät yleisurheilun maailmanmestaruuskilpailut;

7) Euroopan yleisurheiluliiton järjestämät yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailut.

Edellä olevan listan miesten ja naisten jalkapallon MM- ja EM-loppuotteluiden avaus-, välierä- ja loppuottelut sekä jääkiekon miesten ja naisten MM-kisojen välierä- ja loppuottelut on lähetettävä kokonaan suorina lähetyksinä. Myös molempien lajien Suomen maajoukkueen ottelut on lähetettävä suorina.

Asetukseen tehdään samalla myös audiovisuaalisia mediapalveluja koskevan direktiivin edellyttämät muutokset.