Olli Jokinen siirtyy Jukurien liigajoukkueen päävalmentajaksi 1. toukokuuta 2021 alkaen kolmen (2+1) vuoden sopimuksella.

Olli Jokinen siirtyy Jukurien liigajoukkueen päävalmentajaksi 1. toukokuuta 2021 alkaen kolmen (2+1) vuoden sopimuksella. Koko suomalaiselle kiekkoväelle tuttu ja pitkän kiekkoilijan uran NHL:ssä tehnyt Jokinen, 42, valmentaa tällä hetkellä South Florida Hockey Academyssä (SFHA) ja on myös akatemian perustaja.

Jokisen pelaajaura alkoi Kuopion KalPassa, jossa hän pelasi myös ensimmäiset liigapelinsä. Suomen mestaruutta Jokinen pääsi juhlimaan puolestaan Helsingin IFK:ssa, jonne hän siirtyi KalPasta.

Vuonna 1997 Jokinen varattiin NHL:ään ensimmäisellä kierroksella numerolla kolme. Varaajana toimi Los Angeles Kings. Kaikkiaan Jokinen ehti pelata peräti 1231 NHL-ottelua 17 kauden aikana, joista seitsemällä hän edusti Florida Panthersia. Näistä neljällä kaudella Jokinen toimi joukkueen kapteenina. Keskushyökkääjän paikalla pelanneen Jokisen palkintokaapista löytyy myös kolme olympia- ja kuusi MM-mitalia sekä alle 20-vuotiaiden MM-kulta. Jo aktiivisen peliuransa aikana Jokinen oli kiinnostunut valmentamisesta ja alkoi viimeisinä pelivuosinaan katsoa pelaamista yhä enemmän sen näkökulmasta. Peliuransa jälkeen hän perusti Floridaan SFHA-akatemian, jossa hän on toiminut muiden valmentajien esimiehenä ja valmensi lahjakkaita nuoria U16–U18-joukkueissa viiden vuoden ajan. – Ollin poikkeuksellinen kansainvälinen pelaajaura ja palo valmentamiseen antaa hänelle erinomaiset lähtökohdat ottaa seuraava askel hänen valmentajaurallaan. Halusimme, että seuraava päävalmentaja on karismaattinen ja vahva johtaja, jolla on selkeä näkemys huippukiekon vaatimuksista sekä modernista, pelaajalähtöisestä valmentamisesta, sanoo Jukurien kehityspäällikkö Mikko Hakkarainen.

– Olli ei pelkästään täytä näitä kriteerejä, vaan tuo mukanaan myös ison annoksen energiaa ja iloa joukkueeseen. Olen varma, että koko eteläsavolainen kiekkoperhe toivottaa Ollin Jukureihin innolla, Hakkarainen jatkaa.

– Haluan kiittää Jukurien organisaatiota tästä mahdollisuudesta ja luottamuksesta. Monen akatemiavuoden jälkeen koen olevani valmis ottamaan seuraavan askeleen valmennusurallani. Odotan innolla organisaatioon liittymistä, Jokinen kertoo.

Jukurit ja Mikkeli ovat Jokiselle tuttuja jo ennestään.

Jokinen ei ole Mikkelissä suinkaan ensimmäistä kertaa. Ollin isä, Matti Jokinen pelasi seurassa 1975–76 I-divisioonaa.

– Muistot isän peleistä on luettu lehtileikkeistä, ja olemme monesti käyneet hänen uraansa läpi, joten Mikkeli on ollut iso osa meidän perhettä.

– Minulla on myös hienoja lapsuusmuistoja Mikkelistä. Osa suvustamme asuu edelleen siellä, joten koen, että olen tulossa hienoon ja tuttuun kaupunkiin.

Muut valmennustiimin jäsenet sekä seuran tulevien kausien urheilustrategia ja tavoitteet julkaistaan myöhemmin keväällä.

– Nyt keskitymme täysillä kuluvan kauden peleihin ja tavoittelemaan seuran ensimmäistä pudotuspelipaikkaa, toteaa Hakkarainen.