Kaikki jalkapallon miesten maailmanmestaruuskisojen suorat ottelulähetykset ovat vapaasti nähtävissä Ylen tai MTV:n kanavilla.

Yle ja MTV esittävät Qatarissa pidettävät FIFAn jalkapallon MM 2022 -kisat yhdessä. Yle näyttää suorana 42 ottelua ja MTV 22 ottelua. Yle näyttää sekä kisojen avausottelun että finaalin.

Jälkikäteen kaikki ottelut ovat katsottavissa sekä Ylen että MTV:n palveluissa, eli myös MTV:n suorana näyttämät ottelut tulevat katsottaviksi Yle Areenaan.

“Meille Ylellä on tärkeintä varmistaa merkittävien urheiluhetkien näkyminen vapaasti kaikille suomalaisille. Urheilun esitysoikeuksista käydään yhä kovempaa kilpailua. Uudenlaisilla kumppanuuksilla varmistamme sekä vastuullisen rahankäytön että pärjäämisen kovenevassa kilpailussa – eli urheilun tähtihetket kotikatsomoihin mahdollisimman laajasti ja laadukkaasti”, Ylen Urheilu ja tapahtumat -yksikön johtaja Panu Pokkinen sanoo.

Yle ja MTV ovat jo aiemmin sopineet vuoden 2026 jalkapallon miesten MM-kisojen esittämisestä yhdessä. Yle on tehnyt ja tekee yhteistyötä myös muiden kumppanien kanssa: esimerkiksi olympialaisten esitysoikeudet jakautuvat Discoveryn kanssa ja hiihtolajien MM-kisojen oikeudet NENTin kanssa.

”On hienoa, että aiemmin sovittu yhteistyö vuoden 2026 kisoista saa jatkoa ja että yhteistyö MTV:n ja Ylen välillä käynnistyy jalkapallon MM-kilpailujen parissa jo vuonna 2022. Luvassa on erinomainen kokonaisuus suomalaisten futisfanien iloksi, ja valjastamme innolla MTV:n kokemuksen suurista urheilutapahtumista kisahuuman kasvattamiseksi”, sanoo MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

Ylellä on oikeudet lähes kaikkiin jalkapallon arvokisoihin 2020-luvulla. Miesten osalta Ylellä on oikeudet EM-kisoihin vuosina 2024 ja 2028 sekä MM-turnauksiin 2022 ja 2026. Myös jalkapallon naisten EM-lopputurnaus 2022, MM-karsinnat ja lopputurnaus vuonna 2023 sekä EM-karsinnat 2025 näkyvät Ylellä.

Ylen kisasisällöt ovat viime vuosina kiinnostaneet suomalaisia laajasti. Edellisten jalkapallon miesten MM-kisojen ottelut vuonna 2018 tavoittivat televisiossa kaikkiaan 3,9 miljoonaa suomalaista. Viime kesälle koronan takia siirtyneiden jalkapallon miesten EM-kisojen ottelut taas tavoittivat televisiossa 3,8 miljoonaa katsojaa.