Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voiton haki tänään Kouvot. Alemmassa puolestaan Lahti Basketball, jossa tehtiin samalla seurahistoriaa.

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa käy kova kuhina, vaikka Kauhajoki onkin edelleen kuin omassa sarjassaan paluupaikalla. Toista sijaa pitävä Kouvot tähyilee kuitenkin uhkaavasti sarjakärjen perään – erityisesti nyt, kun joukkue taivutti neljättä sijaa pitävän KTP-Basketin reippaalla erolla 106–74.

Korinteon erikoismiehenä Kouvojen kokoonpanossa nähtiin australialaisvahvistus Makuach Maluach, joka taiteili tauluun 23 pistettä, kahdeksan levypalloa ja viisi koriin johtavaa syöttöä. Erinomaisena tutkaparina työskenteli kotimainen korinalusjyrä Hannes Pöllä, jolle merkittiin 17 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Kouvojen pelitilanneheitot osuivat merkittävästi KTP:tä paremmin, ja se omalta osaltaan ratkaisi tällä kertaa ottelun. Levypalloissa molemmat joukkueet pärjäsivät nimittäin yhtä hyvin. KTP saalisti ottelussa peräti 24 hyökkäyslevypalloa siitäkin huolimatta, että voiton vei selkeästi Kouvot.

– No, hyökkäyslevypalloja on toki enemmän tarjolla silloin, kun joukkue heittää yli 50 kertaa ohi. Mutta oli siinä meillä silti parannettavaa. Joukkueemme rakenne on sellainen, että meillä ei ole kovin kookas kokoonpano laitahyökkääjien osalta, kun taas KTP:llä on, kommentoi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

KTP:n kovimmat tilastonikkarit ottelussa olivat Urald King 15 pisteellä ja kuudella levypallolla sekä Remu Raitanen 14 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Lahti takaisin voittojen tielle

Alemmassa jatkosarjassa Lahti Basketball juhli pitkästä aikaa voittoa. Kotikentällään pelannut Lahti taivutti Bisons Loimaan luvuin 86–70.

Tilastotehtailusta voitto-ottelussa vastasivat ensisijaisesti Antonio Ballard ja Chris Clarke. Ballard keräili nimiinsä 20 pistettä, kymmenen levypalloa ja kolme syöttöä, kun taas Clarke lisäsi pinoon 16 pistettä sekä pyöreät kymmenen kappaletta sekä levypalloja että syöttöjä. Clarken suoritus noteerattiin jopa seuran merkkitapauksena.

– On kunnia olla tekemässä seurahistorian ensimmäistä triplatuplaa Korisliigassa. Tulimme peliin oikealla asenteella ja toteutimme pelisuunnitelmaa hyvin koko matsin ajan. Varsinkin puolustuksemme joukkueena toimi, Clarke totesi.

Bisons puolella merkinnöistä vastasi etunenässä C.J. Jackson Jr, jolle kirjattiin 17 pistettä, kymmenen levypalloa ja kolme syöttöä.