Miesten Korisliigan pudotuspelit lähtivät käyntiin sarjakärjen ja puolivälierien ennakkosuosikin Kauhajoen voitolla.

Kauhajoella nähtiin ennakkosuosikin hallitsema ilta, kun kotijoukkue taivutti haastajansa Lahti Basketballin luvuin 93–77. Isännät vetivät pidemmän korren niin osumatarkkuudessa kuin levypallotilanteissakin.

Rynnistyksen etulinjassa juoksivat yhdysvaltalaisvahvistukset Rene Rougeau, Cameron Jones ja Simeon Carter, jotka ovat osoittaneet pätevyytensä ja yhteensopivuutensa jo monesti kauden aikana. Jones ja Carter johtivat joukkuuensa pistetilastoa 19:llä, kun taas Rougeau puolestaan merkkautti monipuolisimman onnistumisen – 17 pistettä, seitsemän levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä.

Lahden puolella sen sijaan pääsi loistamaan etupäässä Erik Sajantila, joka lennätti ilmaan peräti 14 yritystä kaaren takaa. Niistä upposi kuusi kappaletta, ja pisteitä Sajantilalle kertyi yhteensä komeat 25.

– Nyt kun oli taas hyvin pelaajia rivissä, koetimme nostaa puolustuksen intensiteettiä, ja mielestäni ensimmäisellä puoliskolla onnistuimme hyvin. Kolmannella jaksolla Lahti ei kauheasti palloa menettänyt, eikä laittamamme paine ollut enää riittävää. Sitä pitää katsoa ja teroittaa, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies pohti pelin jälkeen.

Muut välieräparit avaavat ottelukoetoksensa huomenna maanantaina 4. huhtikuuta. Kauhajoki ja Lahti jatkavat pelejään taas tiistaina.