Kuva: Pasi Mennander, Suomen Jääkiekkoliitto

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat pelataan Saksan Kaufbeurenissa ja Landshutissa 23.4.–1.5.2022. Pikkuleijonien joukkue matkustaa Saksaan torstaina 14. huhtikuuta. Median edustajilla on mahdollisuus haastatella joukkueen jäseniä keskiviikkona 13. huhtikuuta.

Suomen joukkue vuoden 2022 alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa:

Maalivahdit:
1 Leinonen Topias, JYP Jyväskylä
30 Kokko Niklas, Kärpät Oulu
31 Vinni Eemil, HIFK Helsinki

Puolustajat:
2 Grönlund Thomas, Lukko Rauma
3 Kulonummi Kasper, Jokerit Helsinki
4 Laakso Elmeri, SaiPa Lappeenranta
6 Salin Otto, HIFK Helsinki
7 Minkkinen Niko, JYP Jyväskylä
25 Kärki Arttu, Tappara Tampere
29 Kiviharju Aron, TPS Turku
32 Heinonen Otto, Ilves Tampere

Hyökkääjät:
10 Hokkanen Otto, SaiPa Lappeenranta
12 Nyman Jani, Ilves Tampere
13 Kemell Joakim, JYP Jyväskylä
15 Uronen Tuomas, HIFK Helsinki
18 Männistö Tommi, Tappara Tampere
19 Lundell Kasper, HIFK Helsinki
20 Kaskimäki Aleksanteri, HIFK Helsinki
21 Bau Samu, HIFK Helsinki
22 Hämeenaho Lenni, Ässät Pori
23 Halttunen Kasper, Jokerit Helsinki
24 Vuorio Oskari, Jokerit Helsinki
27 Raiman Lauri, Pelicans Lahti
28 Lassila Jere, JYP Jyväskylä
34 Rönni Topi, Tappara Tampere

Kisavalmistelut Landshutissa, ohjelmassa kaksi harjoitusottelua

MM-joukkue kokoontuu keskiviikkona 13. huhtikuuta ja matkustaa Saksaan varhain seuraavana aamuna. MM-leirityksen toinen jakso käynnistyy Saksan Landshutissa torstaina iltapäivällä. Leiriohjelma sisältää kaksi harjoitusottelua.

– Olen tyytyväinen joukkueemme leirirytmiin. Viime viikolla meillä oli laadukas viiden päivän leiri Vierumäellä. Saksassa ohjelmassa on ensin harjoitusjakso, sitten pelijakso, jonka aikana pelaamme harjoitusottelut, päävalmentaja Mika Marttila sanoo.

Maanantaina 18.4. joukkue matkustaa Tshekin puolelle pelaamaan ottelun Tshekkiä vastaan. Tiistaina 19.4. vastaan asettuu Landshutissa USA. Alkulohko-ottelunsa Suomi pelaa Kaufbeurenissa, jonne joukkue siirtyy keskiviikkona 20. huhtikuuta. Kisojen avausottelu on ohjelmassa lauantaina 23. huhtikuuta.

MM-leirin ensimmäisellä jaksolla Vierumäellä mukana oli MM-joukkueen 25 pelaajasta 20. Loput viisi pelaajaa liittyvät ryhmään keskiviikkona, kun joukkue kokoontuu Vantaalla.

– Tilanteemme on hyvä, sillä valtaosa pelaajista oli mukana jo Vierumäellä. Veimme pelillisiä asioita eteenpäin ja kävimme läpi toimintaamme, arvojamme ja menestystekijöitä. Myös terveystilanne on hyvä, pääsimme nimeämään kisoihin haluamamme joukkueen, Marttila kertoo.

Näin pelataan 

Pikkuleijonat aloittaa kisat Kaufbeurenissa pelattavassa alkulohkossa B, jossa Suomen kanssa samassa lohkossa pelaavat Latvia, Ruotsi ja Sveitsi. Lohko A:n pelit pelataan kisojen pääpaikassa Landshutissa, lohkossa pelaavat Kanada, Saksa, Tshekki ja USA.

Suomen ottelut alkusarjassa:
La 23.04. 15.30 Suomi – Sveitsi
Su 24.04. 15.30 Suomi – Latvia
Ti 26.04. 19.30 Ruotsi – Suomi

Kaikki kahdeksan joukkuetta etenevät puolivälieriin, jotka pelataan torstaina 28. huhtikuuta. Välierät ovat ohjelmassa lauantaina 30. huhtikuuta ja mitalipelit sunnuntaina 1. toukokuuta.

Puolivälieräpeleistä kaksi pelataan Kaufbeurenissa ja kaksi Landshutissa. Välierä- ja mitalipelit pelataan Landshutissa.

Koko turnauksen otteluohjelma löytyy täältä.

– – – – –

Discovery+ ja TV5 näyttävät pelit Suomessa

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-turnauksen välittävät kotikatsomoihin TV5-kanava ja Discovery+-palvelu.

Suomen alkusarjan ottelut ja lauantaina 23.4. pelattava Kanada–USA näkyvät Suomen puolivälierän, välierien ja mitalipelien tavoin kummallakin kanavalla. Alkusarjan 26.4. pelattava Kanada–Tshekki -ottelu ja muiden maiden puolivälierät näkyvät Discovery+-palvelun katsojille.

– – – – –

Poikien MM-kisoja pelattu vuodesta 1999 – Pikkuleijonilla 11 mitalia

Alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat on järjestetty vuodesta 1999 alkaen, poikkeuksena vuosi 2020, jolloin MM-kisoja ei järjestetty koronapandemian vuoksi.

Suomi on saavuttanut poikien MM-turnauksesta neljä pronssimitalia, kolme hopeaa ja maailmanmestaruuden vuosina 1999, 2000, 2016 ja 2018.

Suomen Pikkuleijonien edellä on mitalitaulukossa vain USA, jolla mitaleja on yhteensä 17, näistä kymmenen kultaisia.