Jyri Sulander SPL

Helmareiden EM-karsintojen otteluohjelma on nyt vahvistunut. Suomi kohtaa karsinta-avauksessaan Norjan vieraskentällä perjantaina 5. huhtikuuta. Ensimmäinen kotiottelu on luvassa tiistaina 9. huhtikuuta, kun Italia saapuu Helmareiden vieraaksi Bolt Arenalle Helsinkiin.

Hollanti kohdataan kahdessa peräkkäisessä ottelussa touko-kesäkuun vaihteessa. Vierasottelu pelataan perjantaina 31. toukokuuta, jonka jälkeen Helmarit tekee ensiesiintymisensä Tammelan Stadionilla Tampereella tiistaina 4. kesäkuuta.

Perjantaina 12. heinäkuuta Helmarit emännöi Norjaa Turussa Veritas Stadionilla. Karsintojen lohkovaihe päättyy vierasotteluun Italiaa vastaan tiistaina 16. heinäkuuta. Kaikki Suomen kotiottelut käynnistyvät kello 19.00.

Helmareiden ottelut EM-karsinnoissa
Pe 5.4. Norja–Suomi
Ti 9.4. klo 19.00 Suomi–Italia, Bolt Arena (Helsinki)
Pe 31.5. Hollanti–Suomi
Ti 4.6. klo 19.00 Suomi–Hollanti, Tammelan Stadion (Tampere)
Pe 12.7. klo 19.00 Suomi–Norja, Veritas Stadion (Turku)
Ti 16.7. Italia–Suomi

Vierasotteluiden alkamisajoista ja pelipaikoista tiedotetaan mahdollisimman pian. Lipunmyynti Suomen otteluihin käynnistyy torstaina 14. maaliskuuta kello 15.00.

Helmarit voitti viime syksynä pelatussa Nations Leaguessa B-liigan lohkonsa ja nousi A-liigaan. EM-karsintojen A-liigan lohkovoittajat ja -kakkoset saavat suoran kisapaikan Sveitsissä kesällä 2025 pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Lohkokolmoset ja -neloset pelaavat kisapaikasta jatkokarsinnoissa.

EM-karsinnat pelataan samalla kilpailujärjestelmällä kuin UEFA Nations League. Joukkueet on jaettu kolmeen liigaan Nations Leaguen perusteella. A- ja B-liigassa pelaa 16 joukkuetta neljässä neljän joukkueen lohkossa ja C-liigassa pelaa 19 joukkuetta neljässä neljän joukkueen lohkossa ja yhdessä kolmen joukkueen lohkossa.