kuva Tiina Pirilä

Turun Palloseura on käyttänyt keskuspuolustaja Yannis Lamgahezin, 26, sopimuksessa olleen loppukauden option. Lamgahez liittyi TPS:n joukkueeseen huhtikuun puolivälissä. Hän solmi tuolloin TPS:n kanssa 1. elokuuta asti kestävän sopimuksen, johon sisältyi optio loppukaudesta.

Lamgahez siirtyi TPS-paitaan Ranskan viidenneksi korkeimmalla sarjatasolla pelanneen Stade Olympique Chaterraultin joukkueesta. Kuluvalla kaudella Lamgahez on pelannut TPS:n riveissä kymmenen miesten Ykkösen ottelua.

– Tuntuu hyvältä jatkaa loppukausi TPS:ssä. Olen viihtynyt erittäin hyvin joukkueessa ja kaupungissa. Meillä on nyt joukkueen peli lähtenyt kulkemaan vaikean alun jälkeen, ja pyrin omalla panoksellani auttamaan tämän positiivisen vireen ylläpitämisessä, Lamgahez sanoo.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen on tyytyväinen isokokoisen, 189-senttisen topparin loppukauden mittaisesta jatkosopimuksesta.

– Yannis on ollut meille erinomainen vahvistus. Hän on pallollisesti taitava toppari, joka hoitaa työnsä kentällä tunnollisesti ja on erinomainen joukkuepelaaja. Hän tuo kokeneena kaverina rutiinia joukkueeseen, Laurikainen luonnehtii.

Ranskalais-marokkolainen Lamgahez liittyi TPS:n joukkueeseen sarjan alun kynnyksellä, kun tilanne senegalilaistoppari Samba Bengan maahanpääsyn suhteen oli vielä epäselvä.

– Tässä kävi nyt niin hyvin, että saatiin lopulta yhden sijaan kaksi hyvää topparia. Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen siihen, millainen ryhmä meillä on kasassa, Laurikainen sanoo.