Tappara ja Topi Rönni ovat purkaneet Rönnin voimassa olleen pelaajasopimuksen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Rönnin,19, tiistaina yhden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta. Rikos tapahtui koulun päättäjäisjuhlissa Helsingissä vuonna 2021, kun Rönni oli alaikäinen.

Käräjäoikeus katsoi asianomistajan kertomuksen tapahtumista luotettavaksi, kun taas Rönnin kertomuksen se katsoi olleen ristiriidassa muun todistelun kanssa. Näin ollen syyllisyydestä ei jäänyt oikeuden mukaan varteenotettavaa epäilyä.

Asian saaman julkisuuden oikeus otti huomioon kohtuullistamisperusteena, jonka vaikutus rangaistukseen oli hieman yli puolitoista kuukautta.

– Tapahtuneesta tähän hetkeen on kulunut lähes kolme vuotta ja tämä aika on ollut äärimmäisen raskasta kaikille asianosaisille. Julkisuus tapauksen ympärillä on tuntunut musertavalta ja koskettanut itseni lisäksi perhettäni ja läheisiäni.

Tahtomattani asia on liittynyt myös Tappara-yhteisöön sekä minut varanneeseen Calgary Flamesiin ja moniin muihin. Haluan pyytää tätä anteeksi kaikilta asianosaisilta, sanoo Rönni.