Jokerien_logo.svg

Jokerit on kahden ensimmäisen KHL-kautensa aikana pystynyt auttamaan suomalaisyrityksiä kansainvälistymisessä. Nyt mukaan tuleva Kiina vain lisää mahdollisuuksia.

KHL laajenee tulevaksi kaudeksi Kiinaan, jonka mukaantulo kasvattaa sarjan osallistujamaiden määrän yhdeksään. Pekingiläinen Red Star Kunlun kokoaa kovaa vauhtia joukkuettaan uudelle kaudelle ja on jo kiinnittänyt riveihinsä suomalaismaalivahti Tomi Karhusen sekä -puolustaja Janne Jalasvaaran. Joukkueen ensimmäiset harjoitukset ja valmistavat ottelut nähdään Suomessa, sillä Red Star leireilee heinäkuussa niin Vierumäellä kuin Tikkurilassa.

Kiinan liittyminen KHL:ään avaa sekä sarjalle että Jokereille hienoja yhteistyömahdollisuuksia niin urheilullisesti kuin liike-elämän puolella. Helsinkiläisseura on aloittanut uuden kansainvälisen vientiohjelman JIPP:n (Jokerit International Partner Project), jonka tarkoituksena on luona yrityksille kaupallisia mahdollisuuksia sekä Venäjällä että Kiinassa.

-Jokerit rakentaa siltoja suomalaisten yritysten ja kansainvälisten kumppaneiden välille. Yhteistyön ansiosta monet kumppaneistamme ovat jo saaneet avattua uusia myyntimahdollisuuksia ja ehtineet iloksemme myös lyödä kauppoja lukkoon, kertoo Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

-Yhteistyömahdollisuuksien löytäminen ja avaaminen jääkiekon parissa on kaikissa nykyisissä KHL-kohteissa osoittautunut ennakoituakin toimivammaksi. Kiinan liittyessä yhdeksänneksi KHL-maaksi laajenee nykyinen noin 200 miljoonan ihmisen markkina lähelle kahta miljardia, Kohonen jatkaa.

KHL:n tv-näkyvyys on kasvanut huomattavasti Venäjällä vuonna 2015 perustetun kaikille avoimen urheilukanava Match TV:n myötä. Kiinassa valtion tv-kanava CCTV näytti tänä keväänä ensimmäistä kertaa Gagarin Cupin finaaleja ja yhteistyön KHL:n kanssa on tarkoitus jatkua myös alkavalla kaudella. CCTV tavoittaa yli miljardi kiinalaista. Pohjoismaissa Viasat on noussut urheilukanavien ykköseksi hankittuaan oikeudet niin jääkiekon kuin jalkapallon parhaisiin liigoihin. Laaja tv-näkyvyys tarjoaa niin KHL:n kuin Jokereiden kumppaneille entistä paremmat kasvumahdollisuudet.

Kiinassa ja juuri maan pääkaupunki Pekingissä järjestetään vuoden 2022 talviolympialaiset. Maahan on jo rakennettu uusia jäähalleja ja lisää on tulossa. Väkiluvultaan maailman suurimman valtion urheiluministeri ja olympiakomitean puheenjohtaja Liu Peng vieraili helmikuussa Jokereiden ottelussa Hartwall Arenassa, minkä jälkeen yhteistyö helsinkiläisseuran ja Kiinan jääkiekkoliiton kanssa on sujunut vauhdikkaasti.

Kiinassa Jokerit etenee urheilu edellä ja lähettää heinä-elokuussa Pekingiin kansainvälisiin turnauksiin kaksi juniorijoukkuetta. Samalla Jokerit järjestää kiinalaisille joukkueille, pelaajille, valmentajille ja toimihenkilöille harjoituksia ja koulutuksia Suomessa. Ensimmäinen saapuva ryhmä käsittää noin 200 henkilöä, ja he vierailevat niin Vierumäellä kuin Helsingissä.

Koulutuksellinen ja kulttuurillinen ohjelma on osa Jokereiden kansainvälistymistä. Peking ja Helsinki ovat ystävyyskaupunkeja, ja Jokereiden aktiivisuuden ansiosta kiinalaisjoukkueet haluavat tulla juuri Suomeen. Kiinalaisten kumppanien kanssa laadittu yhteistyö sisältää niin koulutusta, urheilullista yhteistyötä, jääurheilutuotteiden kehitystyötä kuin infrastruktuurin kehitykseen liittyvää toimintaa.

Jokerit järjestää tulevan kauden aikana korkeatasoisia tapaamisia ja tapahtumia niin Suomessa kuin Kiinassa. Yritykset pääsevä näihin mukaan liittymällä JIPP-vientiohjelmaan.