616927_513427275351072_470121562_o

616927_513427275351072_470121562_o

Rauman Lukko ja keskushyökkääjä Aaron Gagnon ovat solmineet kautta 2016-17 koskevan jatkosopimuksen. Edelliset kolme kautta Lukon hyökkäystä johtanut 30-vuotias kanadalainen täydentää näin ollen sinikeltaisten keskushyökkääjäosaston.

Lukon päävalmentaja Juha Vuori on luonnollisesti erittäin tyytyväinen saadessaan tutun ja tärkeän miehen kokoonpanoonsa.

– Aaron tuo joukkueeseen jatkuvuutta ja suoritusvarmuutta, sillä hän on pelaaja, jonka työnjälki on illasta toiseen samanlaista. Lukolle tärkeä pelaaja tuo mukanaan myös oikeanlaista johtajuutta, Vuori kertoo.

Pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo on Vuoren tavoin tyytyväinen tärkeän palasen loksahdettua paikoilleen.

– Aaron on äärimmäisen tärkeä kulmakivi meidän joukkueessamme monessakin suhteessa. Hän tuo tehopisteiden lisäksi myös kokemusta ja johtajuutta nuorentuneeseen joukkueeseen, joten hänen varaansa meidän on hyvä rakentaa. Lisäksi hän tuntee paikan ja tietää tavat, joten olemme todella tyytyväisiä, että pääsimme sopimukseen, Vanhatalo sanoo.

Aaron  Gagnon saapui Raumalle SHL:n HV71:stä kesken kauden 2013-14 ja nousi Lukossa Liiga-hyökkääjien eliittiin viimeistelemällä 48 pelaamassaan runkosarjaottelussa tehot 17+19=36. Viime kausi oli oikealta laukovan Gagnonin Liiga-uran tehokkain, sillä 60 pelaamassaan runkosarjan ottelussa mies kirjautti yhteensä 48 tehopistettä (25+23). Yhteensä Aaron Gagnon on pelannut Liigassa 155 runkosarjaottelua tehoin 56+58=114 ja 34 pudotuspeliottelua tehopistein 8+16=24.

Champions Hockey Leaguessa 178-senttinen ja 86-kiloinen Gagnon on edustanut Lukkoa 22 ottelussa, joissa hän on viimeistellyt kuusi täysosumaa ja antanut kymmenen maaliin johtanutta syöttöä.

Gagnonin jatkosopimuksesta on huhuiltu läpi kevään ja alkukesän, mutta todellisuudessa lopullinen ratkaisu asialle saatiin vasta nyt heinäkuun alkupuolella. Vanhatalo tosin kertoo, että jatkosopimuksen syntymisestä oltiin koko ajan molemmissa leireissä positiivisella kannalla.

– Keskusteluja käytiin vielä ennen kuin Aaron lähti kotimaahansa, mutta lopullinen ratkaisu asialla saatiin vasta nyt. Meillä tosin oli koko ajan vahva usko siihen, että hän haluaa meillä jatkaa, sillä hän on kertonut useasti viihtyvänsä erittäin hyvin Raumalla ja Lukossa. Sen uskon avulla meidän oli helppo odottaa rauhassa sopimuksen syntymistä. On selvää, että tuon tason pelaajalla olisi ottajia muuallakin, joten olemme äärimmäisen tyytyväisiä siihen, että Aaron halusi jatkaa uraansa juuri Lukossa.

Gagnonin jatkosopimuksen myötä Lukon joukkue on kasassa. Yhtä niin sanottua täydennyspuolustajaa haetaan vielä, mutta Vanhatalo painottaa, ettei asian kanssa ole tarvetta hätiköidä.

– Yksi puolustajan paikkahan meillä on vielä auki, mutta toisaalta kokoonpanossamme on nyt jo kahdeksan puolustajaa, joten mitään kiirettä asian kanssa ei ole.

Aleksi Saarelan NHL-sopimuskaan ei ole vielä aiheuttanut minkäänlaisia toimenpiteitä, sillä hänen tilanteensa on vielä auki.

– Saarelan tilannetta katsotaan sitten NHL-leirin jälkeen, ja sitten reagoidaan asiaan jos se on tarpeellista. Kaikkihan riippuu täysin siitä kuinka Aleksi siellä leirillä onnistuu, Vanhatalo muistuttaa.

Aaron Gagnon saapuu Raumalle elokuun alussa kun joukkue kokoontuu ensimmäistä kertaa lomien jälkeen yhteen. Näin ollen tuttu keskushyökkääjä edustaa joukkuettaan myös 5.8. Kivikylän Areenalla pelattavassa Pitsiturnauksessa.