Suomen Koripalloliitto on nimennyt Susijengin valmennusjohtoon kuuluvan ja viime vuodet Kataja Basketia Korisliigassa valmentaneen Jukka Toijalan, 44, Koripalloliiton valmennuksen johtajaksi. Toijala ottaa vastuulleen koripallon maajoukkuetoiminnan kehittämisen tiiviissä yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston valmennuskeskuksen kanssa.

Toijala seuraa valmennuksen johtajana Suomen EM-kisaorganisaation pääsihteerin tehtävään siirtynyttä Ari Tammivaaraa ja Suomen nykymuotoisen maajoukkuejärjestelmän isää, Susijengin päävalmentajana edelleen jatkavaa Henrik Dettmannia.

Toijalan vastuualueita hänen kaksivuotisessa pestissään ovat Koripalloliiton maajoukkuevalmennuksen johtaminen sekä koripallovalmennuksen kehitysyhteistyö yhdessä lajin valmentajien ja muiden asiantuntijoiden kanssa.

Toijala saa tuekseen laajan asiantuntijaryhmän, johon kuuluvat mm. Koripalloliiton nuorten olympiavalmentajat sekä Kisakallion valmennuskeskuksen taitovalmennuksen ja kehon harjoitettavuuden asiantuntijat.

– Suomi-koriksessa on otettu viimeisen noin kymmenen vuoden aikana isoja kehitysharppauksia. Susijengin valmennusjohdossa olen päässyt ikään kuin kuorimaan kermaa kakun päältä, mutta valmennuksen johtajana pääsen itse entistä syvemmälle toteuttamaan maajoukkuevalmennusta aivan nuorimmista junioreista aikuisiin, miettii Toijala.

– Olen tietysti innostunut ja kiitollinen tällaisesta tilaisuudesta. Myös tiivistyvä yhteistyö Lohjan Kisakallion Urheiluopiston kanssa on hieno mahdollisuus kehittää Koripalloliiton jo valmiiksi laadukasta valmennustoimintaa entisestään ja syventää siteitä kahden ammattimaisen organisaation välillä.

Yläkoululaiset osaksi sudenpolkua

Ajankohtainen esimerkki Koripalloliiton ja Kisakallion syvenevästä yhteistyöstä on Toijalan johdolla käynnistettävä hanke, jossa yläkouluikäisten koripalloilijoiden leirityskonsepti leivotaan osaksi Koripalloliiton ”Sudenpolku”-järjestelmää.

– Päävalmentaja Henrik Dettmann on pitänyt yläkoululaisten leiritoiminnan järjestämistä Koripalloliiton alaisuuteen yhtenä tärkeimmistä lähitulvaisuuden kehitystehtävistä. Meillä on ilo saada prosessi konkreettisesti alkuun Toijalan valvonnassa, iloitsee Kisakallion rehtori Asko Härkönen.

– Kiitos Koripalloliiton ja Kisakallion valmentajien ja asiantuntijoiden, on käytössämme valtavasti laji- ja urheilutietämystä, joka tulee olemaan merkittävässä roolissa suomalaisen koripallon ottaessa seuraavia kehitysaskeliaan.

Myös Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen iloitsee Toijalan nimitystä ja syvenevää yhteistyötä Kisakallion kanssa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että saimme näin lyhyellä varoitusajalla haastavaan tehtävään kokeneen ammattivalmentajan, jolla on pitkä käytännön lajitausta. Organisaatio ja käytännöt ovat Jukalle tuttuja entuudestaan, joten tiedämme hänen pystyvän ottamaan tehtävänsä haltuun välittömästi, Tourunen lausuu.