Candle_flame_(1)

Suomen Koripalloliitto on vastaanottanut suru-uutisen. ToPon 1990-luvun mestarijoukkueiden kulmakiviin kuulunut, kolme kertaa miesten SM-kultaa juhlinut ja kerran miesten SM-sarjan vuoden puolustuspelaajaksi valittu Kari Hautala on menehtynyt sydänkohtaukseen 43 vuoden iässä.

Helsinkiläisen ToPon kasvatteihin kuulunut Hautala kuului ikäluokkansa (1972-1974 syntyneet) nuorten maajoukkueiden ratkaisupelaajiin 1990-luvun alussa. Hautala pelasi nuorten maajoukkueissa 54 ottelua 6,9 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Hautala teki debyyttinsä SM-sarjassa ToPon paidassa kaudella 1990/91 ja kasvatti peliaikaansa ja vastuutaan vähitellen vuosi vuodelta.

Uransa huipulla Hautala pelasi vuosina 1995-1998, jolloin ToPo juhli kolmasti Suomen mestaruutta ja kahdesti Suomen cupin kultaa sekä niitti menestystä eurosarjoissa. Hautala kunnostautui mm. pimentämällä ranskalaisen Le Mansin NBA-taustaisen pelinrakentajan Keith Jenningsin Saporta Cupin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella 1998.

Hautala nimettiin SM-sarjan parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi vuosina 1994 ja 1998 sekä vuoden puolustuspelaajaksi 1998. Pääsarjauransa Hautala lopetti 26-vuotiaana keväällä 1999 ToPon edustusjoukkueessa.

Miesten maajoukkueessa Hautala pelasi urallaan 15 ottelua 3,9 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla. Yhden maaottelun piste-ennätyksensä, 13, Hautala kirjautti Walesia vastaan toukokuussa 1997 Romaniassa.

Suomen Koripalloliitto välittää surunvalittelut Kari Hautalan omaisille koko suomalaisen koripalloperheen puolesta.