Korisliigan Salon Vilpas on ahkeroinut pelaajarintamalla ja viikon toinen ulkomaalaiskiinnitys on 24-vuotias laitahyökkääjä Desmond Williams. Vilppaalla on nyt koossa yhdeksän kotimaista sopimusta sekä kolme rajojen ulkopuolelta – takamies Saah Nimley, sentteri Tiel Daniels ja laituri “Des” Willliams. 

197-senttinen Williams saapuu Saloon NCAA2:n Southern Connecticutin yliopistosta, jossa mies valittiin konferenssinsa vuoden pelaajaksi. Uusi viikinki kuuluu todelliseen koripalloperheeseen, sillä 208-senttinen isoveli Jordan Williams draftattiin Marylandin yliopistosta NBA:n New Jersey Netsin riveihin vuonna 2011.

Seniorikaudellaan Williams näytti monipuolisuutensa Southern Connecticutissa. Peliaikaa lähes 35 minuuttia, 22,5 pistettä, 9,8 levypalloa, 4,1 syöttöä, 2,3 riistoa ja 1,3 torjuntaa ottelua kohden (prosentit 51/37/75). 

– Kolmospaikan pelaajaa etsiessämme vaatimukset olivat korkeat. Halusimme löytää atleettisen, monipuolisen ja taitavan laiturin, joka pystyy vaikuttamaan pelin kulkuun monella tavalla ja molemmissa päissä kenttää. Williams tulee meille erilaista reittiä kuin yleensä jenkkivahvistukset Suomeen eli kakkosdivarikoulusta, mutta hänen resume ja potentiaali on vähintäänkin vakuuttava. Hyvä NCAA2-koulu, All American -valinta ja Top-10 -pelaaja käytännössä kaikissa  tilastokategorioissa. On mielenkiintoista nähdä, miten hän sopeutuu suomalaiseen liigakoripalloon, tuumii päävalmentaja Joonas Iisalo.

Tulevalla kaudella Vilppaan valmennuksesta vastaa kolmikko Joonas Iisalo, Toni Nyman sekä Ville Salmi ja 12 pelaajan ryhmä näyttää seuraavalta: Saah Nimley, Tiel Daniels, Desmond Williams, Michael Pounds, Okko Järvi, Henri Niemistö, Matias Ojala, Aatu Kivimäki, Riku Laine, Jesse Räkköläinen, Topias Kuukkanen sekä miesten maajoukkueleiritykseen liittyvä Juho Nenonen, jolla on ulkomaan optio sopimuksessaan.