URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Rion paralympialaiset Ylen kanavilla syyskuussa

5f5ef82e99d23530882fe8c2a5d430a6
Olympiatunnelmasta nautitaan olympialaisten jälkeen Rio de Janeirossa paralympialaisten merkeissä 7.-18. syyskuuta. Kisoihin odotetaan yli 4 000 urheilijaa lähes 180 maasta. Tapahtuma on ensimmäistä kertaa Etelä-Amerikassa.

Suomen paralympiajoukkueeseen on valittu 27 urheilijaa ja 2 opasurheilijaa. Urheilijat edustavat sinivalkoisia värejä 11 eri lajissa.

Yle välittää paralympialaisista runsaasti ohjelmaa kaikissa välineissään. Toimittajina paikalla ovat Kristiina Kekäläinen, Maija Kautto ja Riikka Smolander.

Kisapäivien aamukarsintoja ja -kilpailuja seurataan Yle TV2:n iltapäivälähetyksissä osittain suorana. Iltaisin noin klo 20-21 välillä nähdään koosteita päivän muista tapahtumista ja puolenyön aikoihin alkavat suorat lähetykset, jotka jatkuvat aina aamuyön puolelle. Aamu-tv paketoi yön tapahtumat katsojille Yle TV1:ssä.

Paralympialaisia voi seurata myös Yle Areenasta, jossa on tarjolla kilpailuja, joita ei nähdä tv-lähetyksissä.

Yle Urheilun nettisivut ja teksti-tv palvelevat koko kisojen ajan suomalaisten haastatteluin ja tuorein tuloksin. Suomalaistunnelmia on luvassa myös Urheiluradio-lähetyksissä Yle Puheella.

Mitalitoiveet korkealla

Paralympialaisten lajikirjo on monipuolinen, olympiakultaa haetaan yhteensä 23 eri lajissa: jousiammunnassa, yleisurheilussa, näkövammaisten jalkapallossa, voimannostossa, istumalentopallossa, cp-vammaisten jalkapallossa, ratapyöräilyssä, soudussa, uinnissa, pyörätuolimiekkailussa, bocciassa, ratsastuksessa, maalipallossa, maantiepyöräilyssä, judossa, purjehduksessa, ammunnassa, pöytätenniksessä, pyörätuolikoripallossa, pyörätuolirugbyssa ja pyörätuolitenniksessä. Uusina lajeina mukana ovat paramelonta ja paratriathlon.

Rion paralympialaiset järjestetään samoilla kilpailupaikoilla olympialaisten kanssa. Suomen paralympiajoukkueen joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen onkin seurannut käynnissä olevia kisoja mielenkiinnolla.

“On ollut kiinnostavaa seurata olympialaisten ensimmäisiä kilpailupäiviä. Uskon, että paralympialaisten aikana järjestelyt sujuvat hyvin ja Riossa nähdään upeaa paralympiaurheilun juhlaa! Odotan Suomen joukkueelta positiivista ja energistä ilmettä sekä Lontoon kaltaista menestystä”, Mustonen kertoo.

Edellisissä kesäparalympialaisissa Lontoossa vuonna 2012 Suomen 35 urheilijan joukkue saavutti kuusi mitalia ja 12 pistesijaa. Parakultaa voittivat Lontoossa kelaajat Leo-Pekka Tähti ja Toni Piispanen, jousiampuja Jere Forsberg ja miesten maalipallojoukkue. Ratsastaja Katja Karjalainen ylsi hopealle ja keihäänheittäjä Marjaana Huovinen pronssille. Mitalinälkä on kova myös Riossa.

Paralympialaiset, Rio de Janeiro, 7.-18.9.2016 Ylen kanavilla

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!