URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Susijengi saalistaa Ulmin turnauksessa, VeikkausTV televisioi turnauksen ottelut

basketball-game-player

Kesän aiemmissa maaotteluissaan Saksan ja Belgian voittanut Susijengi pelaa viikonloppuna Saksan Ulmissa neljän maan kansainvälisessä turnauksessa EM-karsintoihin valmistautuvia Saksaa, Puolaa ja Venäjää vastaan. Susijengin otteita Ulmin turnauksessa seuraa VeikkausTV, joka televisioi kaikki kuusi turnausottelua.

– Vastassamme on Ulmin turnauksessa varmaankin tämän hetken laadukkaimmat eurooppalaiset maajoukkueet, olympialaisiin osallistuvat joukkueet pois lukien, arvioi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

– Venäjä on huippukuntoinen ryhmä ja Puola näyttää hyvältä, puhumattakaan turnausisäntä Saksasta, joka kuuluu mielestäni Euroopan potentiaalisimpiin joukkueisiin, jatkaa Dettmann.

Susijengin Ulmin miehityksestä on sivussa kuumetaudista toipuva Joonas Cavén.

EM-karsintojen ennakkosuosikit vastassa

Kaksi viikkoa sitten Susijengille taipunut nuorekas Saksa saapuu Ulmiin Portugalista, missä joukkue löylytti turnauksessa isäntämaata ja Iso-Britanniaa.

– Kuten kaikki Hartwall Areenalla näkivät, Saksalla on äärimmäisen iso joukkue. Heidän isoimmassa viisikossaan 204-senttinen Paul Zipser pelasi heittävää takamiestä, mikä kertoo kaiken olennaisen. Keskinäisessä ottelussamme kysymys kuuluu lähinnä, pelaammeko koripalloa meidän ehdoillamme vai Saksan ehdoilla, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala miettii.

Venäjä on puolestaan saanut muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen parketille parhaat pelaajansa. Joukkueen jälki on ollut vakuuttavaa – Venäjä on voittanut kaikki EM-karsintoihin valmistavat ottelunsa tähän mennessä.

– Venäjä on laatinut päävalmentajansa Sergei Bazarevitsin johdolla erittäin uskottavan ohjelman, joka on saanut maan parhaat pelaajat Aleksei Shvediä ja Timofej Mozgovia myöten sitoutumaan projektiin. Heillä on edessään vaikea EM-karsintalohko, mutta he pääsevät karsintoihin erittäin vahvalla joukkueella, Toijala kertoo.

Vuosi sitten Montpellierin EM-alkulohkossa Susijengiltä voiton napannut Puola luottaa puolestaan vanhaan ja tuttuun.

– Puolan pelissä suurin muutos on, että yksi laadukas iso pelaaja, Marcin Gortat, on vaihtunut toiseen laadukkaaseen isoon pelaajaan, Maciej Lampeen. Muuten Puolan peli on samaa laatukoripalloa, mitä näimme jo viime vuoden EM-kisoissa. Kannattaa seurata joukkueen nuoria pitkän pään pelaajia, joista on tulossa manttelinperijää Gortatille ja Lampelle.

Ulmissa pelattavaa Ergo Supercupia voi seurata VeikkausTV:sta, joka televisioi kaikki turnauksen ottelut suorana.

Susijengin otteluissa selostajina toimivat Saku Mäkynen (perjantai ja sunnuntai) ja Kristian Palotie (lauantai). Muut ottelut esitetään ilman selostusta.

Otteluohjelma: Ergo Supercup, Ulm, Saksa 

Pe 19.8.

Klo 17:45 Venäjä – Puola

Klo 20:30 Saksa – Suomi

La 20.8.

Klo 17:45 Puola – Suomi

Klo 20:30 Saksa – Venäjä

Su 21.8.

Klo 16:00 Saksa – Puola

Klo 18:30 Suomi – Venäjä

Lisätietoja: Saksan Koripalloliiton verkkosivut

http://www.basketball-bund.de/

VeikkausTV

https://www.veikkaus.fi/fi/live-veto#!/filter/veikkaustv

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!