URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

RAUMAN LUKKO UUDISTAA BRÄNDIÄÄN

smol_olen_lukko_marjoviljanen_banneri_2017_0

Rauman Lukon uusi markkinointikonsepti “Siksi minä olen Lukko” tuo esiin ihmisiä joukkueen ympäriltä ja heidän tarinoitaan “lukkolaisuudesta”. Samalla Lukko päivittää bränditarinansa, jonka keskiössä ovat yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen.

Kampanjassa erilaiset ihmiset kertovat oman tarinansa ja avaavat suhdettaan Rauman Lukkoon. Ensimmäisessä vaiheessa esitellään valmentaja Erik Hämäläinen, kiekkoäiti Marjo Viljanen, seura-aktiivi Rami Sarasmäki ja kannattaja Mika Haavisto. Myöhemmin jokainen “lukkolainen” pääsee kertomaan omia “Siksi minä olen Lukko” -tarinoitaan.

– Kaudella 2016-17 juhlimme Rauman Lukon 80-vuotista seurahistoriaa, mutta kausi ei mennyt urheilullisesti odotusten mukaan. Vaikea kausi sai koko organisaation pysähtymään ja katsomaan itseään kriittisesti niin urheilullisesti kuin muiltakin toiminnoiltaan, kertoo Rauman Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala.

– Tarvitsemme joukkueemme taakse vahvan yhteisön, joka tukee, kannustaa, uhrautuu ja rakastaa niin menestyksen hetkillä kuin vaikeinakin aikoina. Ymmärrämme, että joukkueen, organisaation ja koko tätä ympäröivän yhteisön suhteen tulee perustua yhteistyöhön. Yhteisö ja joukkue tarvitsevat toisiaan. Ne luovat yhdessä merkityksellisiä kohtaamisia, suuria tunteita ja sisältöä arkeen, kommentoi Rauman Lukko Oy:n puheenjohtaja Ari Salmi.

– Viime vuosina ja vuosikymmeninä lajin ammattimaistumisen, kansainvälistymisen ja kaupallistumisen myötä tarina ja identiteetti ovat jääneet hieman varjoon. Olemme tämän tunnistaneet ja nyt on aika korjata suuntaa tuomalla esiin Lukon perinteiset vahvuudet eli yhteisöllisyys, osallistaminen ja luotettavuus sekä roolimme mahdollistajana, Salmi jatkaa.

Loputtomien ärsykkeiden ja vaihtoehtojen maailmassa, jossa kiire peittää arjen, yhteisöllisyys ja aidon tarttumapinnan merkitys korostuvat. Koko sinikeltaisella jääkiekkoyhteisöllä on takanaan pitkä yhteinen tarina, jonka osana useat raumalaiset ovat kulkeneet jo vuodesta 1936. Hienon tarinan jatkumiseen tarvitaan koko yhteisön voimaa – it takes a village.

– Brändiuudistuksessa ja ilmeessämme haluamme tuoda esiin meidän suurimman vahvuutemme eli ympärillämme olevan yhteisön, jonka muodostavat ihmiset eri rooleissaan: ihmiset joukkueessa, ihmiset juniorityössä ja kotona, ihmiset kannattajissa, ihmiset yhteistyökumppaneissa ja niin edelleen. Yhteisöllä ei ole selkeää rajaa, koska Lukko kuuluu jokaiselle joka sen kokee omakseen, kommentoi Rauman Lukon markkinointi- ja tapahtumapäällikkö Mikael Eklöf.

– Tästä syystä ilmeemme keskiössä ovat jatkossa yhteisömme ihmiset ja heidän tarinansa. Haluamme kuulla ne tarinat ja jakaa ne myös muille.

Koko prosessi on monella tapaa itsetutkiskelua joka tasolla. Missä Lukko ja koko sen yhteisö ovat nyt, miten tänne on tultu yhdessä ja minne haluamme yhdessä jatkaa. Tästä syystä jokaisen on hyvä miettiä “miksi minä olen Lukko?” ja kertoa se tarina kaikille. Näistä ajatuksista syntyi lause “Siksi minä olen Lukko”, joka on vahvasti esillä Rauman Lukon ilmeessä.

– Prosessin hienoin, mutta haastavin vaihe on vasta edessä: viedä tämä tekojen kautta eteenpäin niin arjessa kuin juhlassa, Eklöf sanoo.

Brändiuudistus jatkuu koko kauden ja sitä tehdään yhteistyössä viestintätoimisto Milttonin kanssa.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!