URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

HARKIMO JÄTTÄÄ JOKERIT 27 VUODEN JÄLKEEN

Jokereiden osake-enemmistön vuodesta 1991 lähtien omistanut ja seuran puheenjohtajana toiminut Harry Harkimo luopuu enemmistöomistuksestaan seurassa.

Harkimo, 64, hankki Jokereiden osake-enemmistön itselleen helmikuussa 1991 ja lähti uudistamaan seuraa voimakkaasti kohti maanosan kärkeä. Hänen aikanaan Jokerit voitti Suomen mestaruuden viidesti (1992, -94, -96, -97 ja 2002) sekä Euroopan mestaruuden kolmesti (1995, -96 ja 2003).

Vuonna 1997 Jokerit siirtyi Harkimon rakennuttamaan Hartwall Arenaan, jossa joukkue on pelannut nyt 21 vuotta. Helsinkiläisseuran katsojakeskiarvo 10 415 oli tälläkin kaudella pohjoismaisten jääkiekkoseurojen suurin. Vuodesta 2014 lähtien Jokerit on pelannut Euroopan kovimmassa jääkiekkoliigassa KHL:ssä.

-Jokerit on antanut minulle valtavasti näinä vuosina, joina olen toiminut seuran puheenjohtajana. Pohjoismaiden suurimmaksi ja eurooppalaiseksi suurseuraksi nouseminen on ollut mahdollista tinkimättömällä työllä ja ennakkoluulottomalla asenteella, Harkimo sanoo.

-Olen kiitollinen kaikille niille ihmisille, joiden kanssa olen saanut työskennellä kaikkina näinä vuosina. Jokerit on ollut minulle sydämen asia ja sellaisena se varmasti myös pysyy tästä eteenpäinkin. Oma aikani seuran peräsimessä tulee kuitenkin nyt päätökseen. On aika antaa tilaa uusille päättäjille.

Harkimo luopuu 51 prosentin osake-enemmistöstään syyskuun alkuun mennessä. Enemmistöomistus säilyy suomalaisissa käsissä ja Jokerit tiedottaa uusista järjestelyistä heti, kun neuvottelut on viety päätökseen. Seuran toimitusjohtajana jatkaa Jukka Kohonen ja General Managerina Jari Kurri.

-Jokereiden toiminta on vakaalla pohjalla ja viime syksynä solmittu sopimus KHL:n kanssa ulottuu neljän vuoden päähän. Seuran tärkeimmät yhteistyökumppanit ja rahoittajat ovat sitoutuneet toimintaan pitkäjänteisellä suunnitelmalla, eikä lähtöni vaikuta näihin asioihin millään tavalla, Harkimo sanoo.

Harkimo jatkaa Jokereiden puheenjohtajana siihen saakka, kunnes hänen omistusosuutensa uudelleenjärjestely on viety lopullisesti loppuun. Tähän asti hän myös tukee aktiivisesti organisaation valmistautumista jääkiekkokauteen 2018-19.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!