Sammelvuo ja nimmari

Kuvassa: Sodankylän Tähti-Volleyn 6-vuotias Laura Mikkola saa kisapassiinsa Tuomas Sammelvuon nimikirjoituksen.

Mestaruudet ja mitalit jakautuivat harvinaisen monelle seuralle lentopallon lasten ja nuorten suurturnauksessa Power Cupissa, joka päättyi sunnuntaina Kuopiossa. Ainoat kahden mestaruuden seurat olivat Napapiirin Palloketut Rovaniemeltä ja Sigulda Latviasta.

Turnauksessa pelattujen 22 eri sarjan mestaruudet menivät 20 seuralle ja mitalit peräti 46 seuralle.

Eniten mitaleita keräsi Someron Pallo, joka otti yhden mestaruuden ja kolme hopeaa. Oriveden Ponnistuksen saldo oli yksi kulta ja kaksi hopeaa. Virolainen Rakvere saalisti yhden kullan ja kaksi pronssia.

Alajärven Ankkurit ja virolainen Selver Tallinn saivat yhden mitalin kutakin kolmea lajia.

Kaikissa sarjoissa pelattiin sunnuntaina sijoitukset ensimmäisestä viimeiseen sijaan, mikä D-tyttöjen Tsemppisarjassa tarkoitti 105. sijaa.

Otteluita pelattiin turnauksen aikana noin 4500 yhteensä 251 ulkokentällä Kuopio-hallin ympäristössä ja Puijonlaaksossa.

Tytöt juhlii

Maajoukkuemiehet nuorten suosikkeja

Miesten maajoukkueen valmentajat ja pelaajat antoivat monille lapsille kivoja kokemuksia ja mukavia muistoja Kuopion Power Cupista. Yhteiskuvat ja nimikirjoitukset olivat haluttuja muistoja kaikin puolin onnistuneessa turnauksessa.

– On ollut tosi kivaa, että täällä on ollut miesten maajoukkueen pelaajia ja valmentajia paikalla. Junnut ovat päässeet juttelemaan heidän kanssaan ja ottamaan kuvia, Lentopalloliiton tapahtumapäällikkö Päivi Harri sanoo.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuon ja apuvalmentaja Janne Heikkisen lisäksi kentillä ja Kuopio-hallissa nähtiin maajoukkuepelaajista ainakin Akseli Lankinen, Samuli Kaislasalo, Lauri Kerminen, Eemi Tervaportti ja Lelu Ojansivu. Ex-maajoukkuepelaajista mm. Olli Kunnari, Konstantin Shumov ja Jukka Lehtonen ovat viihtyneet kisa-alueella, Lehtonen tosin turnauksen kenttäpäällikkönä. Ojansivu on ollut paikalla koko Power Cupin ajan oman yrityksensä pisteellä ja hänestä on otettu varmaan satoja yhteiskuvia lasten kanssa.

Kuopion Power Cupin paikallispäällikkö Niina Pirskanen on todella tyytyväinen turnaukseen.

– Asiat ovat menneet hyvin eteenpäin koko turnauksen ajan. Ihmiset ovat venyneet ja tehneet pitkää päivää. Turnaukseen on tullut talkoolaisia, jotka eivät ole edes ilmoittautuneet etukäteen. Monet pitkän linjan lentopalloihmiset ovat olleet ihastuneita siihen, että talkoolaisiksi on tullut sellaista porukkaa, jolla ei ole lajitaustaa. Ihmisten sitoutuminen on ollut liikuttavaa, Pirskanen kehuu.

– Kuopio-halli on saanut hyvää palautetta. Tapahtumatorilla on ollut paljon toimintaa ja myyntipisteitä sekä myös tietoa eri asioista ja kumppaneilta. Pienillekin lapsille on ollut sisältöä ja tekemistä. Voi vitsi miten hieno oli myös lauantain disco, varsinkin nuorempien osalta. Miten ihanaa meininkiä.

Harri ja Pirskanen kehuvat myös Kuopion kaupunkia sen isosta panoksesta turnauksen onnistumiseen.

– Kuopion kaupungilla on ollut hyvä asenne kaikkeen tekemiseen. Kaupungin porukka teki hyvän pohjatyön ja kentät ovat kestäneet hyvässä kunnossa, Pirskanen sanoo.

Power Cupin järjestäminen on tuttua puuhaa Pirskaselle, koska hän on ollut jo aiemmin mukana Lahdessa järjestetyissä kahdessa Power Cupissa. Myös kuopiolaisilla lentopalloihmisillä on hyvää kokemusta vastaavanlaisista kisoista.

– Kuopiossa on pitkät perinteet isojen lentopalloturnausten järjestämisessä ja täällä kyllä tiedetään, miten ne tehdään. Kyllä me otetaan Power Cup uudelleenkin tänne, jos saadaan, Pirskanen vakuuttaa.

Seuraava Power Cup järjestetään ensi vuonna Rovaniemellä ja vuonna 2020 vuorossa on Salo.

Power Cupin tulokset: https://powercup.torneopal.fi/