URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

Suomen Jääkiekkomuseo aateloi kuusi Jääkiekkoleijonaa ja palkitsee kaksi jääkiekkovaikuttajaa

five-hockey-players

Aatelointivaliokunnan puheenjohtaja Jari Kurrilla on jälleen kunnia julkistaa kuuden uuden jääkiekkoaatelisen nimet, jotka ovat pelaajat Kirsi Hänninen, Olli Jokinen, Antero Niittymäki, Jarkko Ruutu ja Kimmo Timonen sekä erotuomarikategoriaan nimetty Jyri Rönn.

Vuoden 1999 MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi nimetty Jääkiekkoleijona numero 247 Kirsi Hänninen voitti olympiapronssia 1998 Naganossa ja saalisti neljästi MM-pronssia.

NHL:n kolmanneksi paras suomalainen maalintekijä Jääkiekkoleijona 248 Olli Jokinen palkittiin arvokisamitalilla yhdeksän kertaa – kolmesti olympiakisoissa ja kuudesti MM-kisoissa.

Jääkiekkoleijona 249 Antero Niittymäki niitti mainetta ja kunniaa olympiakisoissa, joissa hänen kaulaansa ripustettiin kerran hopeinen ja kerran pronssinen mitali. Niittymäki palkittiin vuoden 2006 Torinon olympiakisojen parhaan maalivahtina.

Kymmenkertainen arvokisakävijä Jääkiekkoleijona 250 Jarkko Ruutu pelasi 11 kautta NHL:ssä. Leijonia Ruutu edusti kolmasti olympiaturnauksessa ja seitsemän kertaa MM-kisoissa saavuttaen viisi arvokisamitalia. Jarkko Ruutu pelasi myös vuoden 2004 World Cupin loppuotteluun selvinneessä Leijonajoukkueessa.

Jääkiekkoleijona 251 Kimmo Timonen saavutti ammattilaisuransa lopuksi unelmansa täyttymyksen voittaen Stanley Cup -mestaruuden Chicago Blackhawksin joukkueessa. Kaksitoistakertainen arvokisakävijä saavutti komealla urallaan neljä olympia- ja kolme MM-mitalia sekä World Cupin hopean.

Kaksissa olympiakisoissa ja seitsemissä MM-kisoissa tuominnut Jyri Rönn on Jääkiekkoleijona numero 252. Rönn oli ensimmäinen ammattilaiskaukaloissa esiintynyt suomalainen oikeudenjakaja siirryttyään KHL:ään syksyllä 2011 ja tuomaroiden sarjassa aina kevääseen 2015 asti.

Yrjö Salminen-elämäntyöpalkinnolla kunnioitetaan kahden pitkäaikaisen jääkiekkovaikuttajan mittavaa työtä Suomen jääkiekkoilun hyväksi. Palkittavat Kalevi Helppolainen ja Reijo Mäki-Korvela ovat vuosia toimineet kotipaikkakuntiensa joukkueiden, Kiekko-Vantaan ja Kiekkoreippaan, johtotehtävissä ja ovat edistäneet maamme jääkiekkoilua määrätietoisella toiminnallaan Suomen Jääkiekkoliiton johtavissa luottamusmieselimissä useiden vuosien ajan.

– Olen todella iloinen toivottaessani uuden kentällisen Jääkiekkoleijonien luolaan. Kaikkien juhlitavien panos Suomen kiekkoilussa on ollut merkittävä ja osaltaan tasoittanut tietä sinne, missä Suomen kiekkoilu tänään on – maailman huipulla, lausuu Jari Kurri, Jääkiekkoleijona 113.

Vuoden 2018 aatelointitilaisuus järjestetään Helsingin Hartwall Arenassa perjantaina 9. marraskuuta. Aatelointi on osa Karjala-turnauksen välipäivänä järjestettävän Suomi-kiekkopäivän ohjelmaa, juhlallisuudet alkavat Hartwall Arenan jäällä klo 17.

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua aatelointitilaisuuteen ja muihin Suomi-kiekkopäivän tapahtumiin ilmaiseksi Ticketmasterin verkkopalvelusta tulostettavalla pääsylipulla.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!