URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

SaiPa juhlii 70-vuotista taivaltaan lauantain juhlaottelussa

800px-Saimaan_Pallon_logo.svg

Ottelun istumapaikat on myyty loppuun, mutta legendaariseen Kaukaan päätyyn löytyy vielä paikkoja.

SaiPa juhlii 70-vuotista taivaltaan lauantaina 3.11. pelattavassa SaiPa-HIFK -ottelussa. Ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja kaikki istumapaikat on tässä vaiheessa myyty loppuun. Tunnelmastaan tunnettuun Kaukaan päätyyn löytyy vielä satoja seisomapaikkalippuja.

Juhlaottelun kunniavieraana on Leevi Ryhänen. 8.11.2018 eli päivää ennen SaiPan syntymäpäivää Ryhänen täyttää 85 vuotta. “Leta” oli mukana jo seuran perustamiskokouksessa sekä pelasi ensimmäisissä jääpallo- ja jääkiekkojoukkueissa. Kaikkiaan hänelle kertyi 11 pelikautta SaiPassa, joista 6 mestaruussarjassa. Ryhänen toimi myös valmentajana SaiPan ensimmäisen Nuorten Suomen mestaruuden voittaneessa joukkueessa kaudella 1969-1970.

Leevi “Leta” Ryhänen saapuu ottelun avausseremoniassa vastaanottamaan SaiPan tervehdyksen jäälle.

Juhlaottelun aikana lauantaina Kisapuiston piha on juhlavalaistu. Rakuunasoittokunta esiintyy hallin ylätasanteella alkulämmittelyiden aikana noin kello 16.20 alkaen.

Ennen ottelua on luvassa myös soittokunnan säestyksellä yhteislauluna Lätkä lentää ja Karjalaisten laulu. Luvassa on ikimuistoinen hetki, kun Karjalasta kajahtaa koko hallin voimin. Tervehdyksensä tuo myös Jussi Markkanen juhlapuheessaan.

Tapahtuma alkaa ja ovet avautuvat kello 16.00. Alkuseremoniat käynnistyvät jäällä kello 16.50. SaiPan kannattajat järjestävät juhlamarssin hallille.

Uusi palloseura perustettu Lauritsalaan

9.11.1948 kokoontui puolensataa palloilun ystävää Kaukaan kansakoululle neuvottelemaan uuden palloseuran perustamisesta Lauritsalaan. Uusi palloseura otti ohjelmaansa jää- ja jalkapalloilun. Nimen valinta tuotti kovasti päänvaivaa, sillä nimiehdotuksia esitettiin kaikkiaan 12. Joukossa oli mm. Saimaan Pallo, Pallo-Karhut, Pallo-Kärpät, Pallo-Laurit, Pallo-Kisa -48 ja Lauritsalan Palloseura. Tuplaäänestyksen jälkeen eniten ääniä sai Saimaan Pallo, lyhennettynä SaiPa.

SaiPan ensimmäinen jääpallo-ottelu pelattiin Kaukaalla Pappilanlahden jäällä 9.12.1948, jolloin ystävyysottelussa kohtasivat SaiPa ja LaKi. Ottelun tulosta ei historian kirjoissa mainita. Kaukaan vaneritehtaan ylimestari Stenbäckin toimesta saatiin lahjoituksena liimasäkit “Argentiina” tekstein. Niistä ommeltiin ensimmäiset pelipaidat, jotka olivat valkoiset.

Seuran jääkiekkojaosto perustettiin vuonna 1951. Ensimmäisinä talvina kiekkoa kokeiltiin, mutta vasta talvella 1953 SaiPa otti jääkiekon ohjelmaansa. Imatralla jääkiekkoa oli pelattu ja pari vuotta, joten SaiPan ensimmäinen jääkiekko-ottelu pelattiin Imatralla paikallista Jyskettä vastaan 4.2.1954. Alku oli lupaava, sillä SaiPa voitti peräti 8-3.

Ensimmäinen kotiottelu pelattiin Lauritsalan kentän itäpäähän tehdyssä kaukalossa. Tuon ottelun Jyske voitti 7-9.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!