Harri Syväsalmi Pasi Sydänlammi

Harri Syväsalmi Pasi Sydänlammi

Lentopalloliiton liittokokous valitsi yksimielisesti Pasi Sydänlammin Seinäjoelta jatkamaan Lentopalloliiton puheenjohtajana seuraavan kaksivuotiskauden. Liittokokous pidettiin Tampereella lauantaina.

45-vuotias Sydänlammi on toiminut Lentopalloliiton puheenjohtajana jo viisi vuotta. Hän on Oma Säästöpankin toimitusjohtaja ja hänellä on pitkä ura pankkimaailmasta. Sydänlammi on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri ja hänellä on MBA-tutkinto kansainvälisestä rahoituksesta. Hän on pelannut lentopallon SM-liigassa 85 ottelua Tampereen Isku-Volleyn riveissä.

Myös Lentopalloliiton liittovaltuusto piti syyskokouksensa Tampereella ja teki päätökset hallitusvalinnoista. Erovuoroisista jäsenistä Jouni Oksanen Somerolta valittiin uudelleen hallitukseen ja uutena jäsenenä hallitukseen tuli Harri Syväsalmi Loimaalta. Erovuoroista jäsenistä Hannu Vuola ja Arto Heinonen eivät jatka hallituksessa.

Liittovaltuusto hyväksyi myös Lentopalloliiton vuoden 2020 toimintasuunnitelman ja budjetin.

Liittokokouksen hyväksymän liiton strategiapäivityksen mukaisesti painopisteitä liiton toiminnassa ovat edelleen pelaamisen lisääminen ja kansainvälinen menestyminen huippu-urheilussa. Kolmanneksi painopisteeksi nostettiin tapahtumat ja lentopalloyhteisö.

Tavoitteena on, että harrastaja- ja pelaajamäärät kasvavat niin junioreissa kuin aikuisissa. Lisäksi tavoitteena on muun muassa, että palkattujen ja päätoimisten seuratyöntekijöiden määrä kasvaa.

Huippu-urheilussa tavoitteita ovat muun muassa, että Suomi osallistuu säännöllisesti aikuisten arvokisoihin ja menestyy niissä ja, että nuorten maajoukkueet ovat tasolla, jolta on realistista saavuttaa arvokisapaikka.

Vuoden 2020 toimintasuunnitelmassa huippu-urheilun osalta on tavoitteena miesten maajoukkueella Euroopan Hopeisen liigan voitto ja naisten maajoukkueella Kultaisen liigan Final Four. Naisten ja nuorten maajoukkueiden tavoitteena on myös EM-kisapaikka. Miehet saavat paikan suoraan yhtenä kisaisännistä vuonna 2021. Beach volleyssa on naisten maajoukkueella tavoitteena olympiapaikka Tokioon.

Lentopalloliiton budjetti vuodelle 2020 on 4,9 miljoonaa ja ylijäämätavoite on 330 000 euroa.