Ampumahiihdon maailmanmestari Kaisa Mäkäräinen liittyy Urheilustudion tiimiin tulevalle kaudelle. Urheilustudio tarjoaa 21. marraskuuta käynnistyvällä kaudella jälleen satojen talvilajien kisojen lisäksi taustoitusta ja oivalluksia sekä monipuolisia näkökulmia ja puheenaiheita urheiluun.

Lumilajien kansainvälinen kisakausi on käynnistymässä, vaikka koronatilanne tuo huolenaiheita talven tapahtumiin monissa maissa.

Marraskuusta maaliskuuhun kestävä kausi alkaa vahvalla Suomi-painotuksella, kun ensimmäisinä viikonloppuina kisataan Levillä alppihiihdossa, Kontiolahdella ampumahiihdossa ja Rukalla pohjoismaisissa lajeissa sekä freestylessä.

“Kansainväliset ja kansalliset liitot sekä paikalliset kisajärjestäjät ovat tehneet valtavan työn varmistaakseen kisojen turvallisen läpiviennin. Kauden aikana on realistista odottaa muutoksia kilpailuohjelmaan, mutta omalta osaltamme pystymme reagoimaan ja sopeutumaan näihin muutoksiin”, toteaa Yle Urheilun päällikkö Joose Palonen.

“Pasilan Urheilustudio on aiempaa vahvemmin lähetysten kotipesä, sillä emme ole yhtä paljon paikan päällä kisoissa kuin viime vuosina. Urheilijoiden kuulumisia saamme kuitenkin välitettyä katsojille, sillä esimerkiksi etähaastatteluista on tullut jo osa urheilijoiden arkea”, jatkaa Palonen.

Helmi–maaliskuussa ohjelmassa on kaikkien lumilajien MM-kilpailut. Kansainvälisten kisojen lisäksi Yle näyttää tulevalla kaudella maastohiihdon Suomen Cupin osakilpailut sekä pohjoismaisten lajien SM-kisat.

Yleisön suosikit Palander ja Jauhojärvi jatkavat Urheilustudiossa

Katsojien suosikeiksi aiemmilla kausilla nousseet Kalle Palander ja Sami Jauhojärvi nähdään jälleen isossa roolissa viikonloppujen Urheilustudioissa. Studio-osuudet tulevat tarjoamaan monipuolista ja rohkeaa puhetta urheilusta sekä oivalluksia ja taustoitusta kisatapahtumiin.

“Haluamme katsojat yhä vahvemmin mukaan lähetyksiin, esimerkiksi esittämällä mieltä askarruttavia kysymyksiä urheilijoille ja asiantuntijoille tai juttelemalla chatissa Urheilustudiosta tuttujen ihmisten kanssa. Urheilustudio tulee jatkossa näkymään vahvasti myös somessa, erityisesti Yle Urheilun Instagramissa”, kertoo Urheilustudion päätuottaja Laura Lehtonen.

Mäkäräisen uusi aluevaltaus

Urheilustudio saa alkavalla kaudella riveihinsä kovan vahvistuksen, kun ampumahiihdon maailmanmestari ja moninkertainen maailmancupin kokonaisvoittaja Kaisa Mäkäräinen liittyy mukaan tiimiin. Mäkäräinen tulee kertomaan Urheilustudiossa taustatietoa mm. ampumahiihdon lajiteknisistä asioista tai kilpailupaikkojen erityispiirteistä.

“Pyrin tarjoamaan katsojille ampumahiihdosta uusia oivalluksia ja avaamaan lajin saloja. Pienillä yksityiskohdilla, kuten tuulella tai ampumapaikan valinnalla voi olla yllättävän suuri vaikutus kisan lopputulokseen. Niihin pureudumme Urheilustudiossa tarkemmin”, kertoo Mäkäräinen.

Selostuskopissa Mäkäräistä ei toistaiseksi nähdä ja kuulla. Ampumahiihdon selostusasiantuntijan roolissa jatkavat aiemmilta kausilta tutut Sanna-Leena Perunka ja Ville Kotikumpu.

“Oman uran päättyminen on vielä niin lähellä, että en halua kommentoida yksittäisiä kisasuorituksia ja urheilijoita, vaan lajiin yleisemmin liittyviä asioita. Koen tämän uuden roolini mielenkiintoiseksi, on todella kiva päästä näkemään ja tekemään asioita median puolella”, toteaa Mäkäräinen.

Lumilajien selostajat ja asiantuntijat:

Alppihiihto
Selostajat: Nina Vanhatalo, Kristian Karlsson ja Jouni Pellinen. Asiantuntijat: Kalle Palander ja Marcus Sandell.

Ampumahiihto
Selostaja: Johannes Oikarinen. Asiantuntijat: Ville Kotikumpu ja Sanna-Leena Perunka.

Freestyle
Selostaja: Matti Härkönen. Asiantuntijat: Pekka Lehtikallio ja Matti Räty.

Lumilautailu
Selostaja: Sami Saarenpää. Asiantuntijat: Peetu Piiroinen, Roope Tonteri.

Maastohiihto
Selostajat: Jussi Eskola, Jarmo Lehtinen ja Kimmo Porttila. Asiantuntijat: Sami Jauhojärvi ja Kalle Lassila.

Mäkihyppy
Selostajat: Mikko Hannula ja Simo Leinonen. Asiantuntijat: Janne Ahonen, Jari Mantila, Tommi Nikunen ja Heli Pomell.

Yhdistetty
Selostajat: Mikko Hannula ja Kimmo Porttila. Asiantuntijat: Jari Mantila ja Tommi Nikunen.

Urheilustudion juontajat
Petra Manner, Riku Salminen ja Sami Laine.