Kuva: Henri Havusela
Mikkelissä asuva ja Varkauden Mainareita edustava Tomas Käyhkö voitti elokuussa Finnish Masters -lopputurnauksen, minkä lisäksi hän juhli nuorten SM-kultaa. Miesten SM-kilpailuissa Käyhkö saavutti seurakaverinsa Juho Rissasen kanssa parikultaa sekä joukkuekilpailun hopeaa Mainareiden kanssa.
– Suuri kunnia tämä on, kun valinta osui omalle kohdalle, ja Suomessa on keilailussa niin kova taso. Vuosi 2020 oli erilainen koronaviruksen vuoksi ja ulkomaille ei alkuvuotta lukuun ottamatta päässyt keilaamaan. Vuoden aikana keskityin harjoittelemiseen ja kotimaassa kilpailemiseen, Käyhkö sanoo.
Käyhkö on itsekin tyytyväinen tasaisuuteen, jonka hän on radoille löytänyt ja se on mahdollistanut menestyksen maajoukkuekeilaajalle.
– Viimeiset puoli vuotta on ollut tosi hyvä ja olen pystynyt tasaisesti keilaamaan. Finnish Mastersin lopputurnauksen voitto tuli kovalla työllä. Nuorten SM-kilpailuissa oli kiva päättää nuorisoaikani kultamitaliin. Vaikka olenkin jo aikuisten puolella keilannut paljon, on nuorten SM-kilpailuissa kova taso ja maajoukkuetason keilaajia, joten hyvä suoritus oli sekin.
Käyhkö on kiitollinen siitä, että niin monet ovat olleet hänen tukenaan läpi keilailu-uran.

– Kiitettäviä tahoja on paljon ollut uran varrella. Kiitokset kaikille, jotka ovat olleet apuna ja tukena. Perheelle kuuluu kiitos, kuten myös maajoukkuevalmentajille. Toivottavasti pian päästään myös ulkomaille kilpailemaan. Toivottavasti myös päästään kisaamaan tänä vuonna Suomessa miesten EM-kilpailut ja tavoitteeni on mahtua siihen joukkueeseen.

Teksti ja kuva: Henri Havusela