Sunnuntaina Salpausselän kisoissa maastohiihdon miesten viestissä tapahtui kilpailun jälkeen yhteenotto Venäjän ja Suomen ykkösjoukkueiden ankkureiden Alexander Bolshunovin ja Joni Mäen välillä. Maalisuoralla Bolshunov huitaisi Mäkeä sauvalla ja maalilinjan jälkeen törmäsi Mäkeen kaataen tämän. Kaatuessaan Mäki satutti oikeaa kättään.

Tilanteen jälkeen kilpailun jury hylkäsi Venäjän ykkösjoukkueen kilpailusuorituksen Alexander Bolshunovin epäurheilijamaisen käyttäytymisen johdosta.

Venäjän Hiihtoliitto on puheenjohtajansa Jelena Välben toimesta pyytänyt anteeksi tapausta lähestymällä suoraan Suomen Hiihtoliiton puheenjohtajaa sekä julkisesti Kansainvälisen hiihtoliiton (FIS) kautta.

Suomen Hiihtoliitto toteaa, että Alexander Bolshunov on rikkonut FIS:n artiklaa 223.1.1., joka koskee epäurheilijamaista käyttäytymistä. Lisäksi Hiihtoliitto toteaa, että väkivaltainen käyttäytyminen ei missään muodossa kuulu lumilajiurheiluun.

“Olemme vastaanottaneet ja hyväksyneet Venäjän Hiihtoliiton ja Alexander Bolshunovin anteeksipyynnön tapahtuneesta. Haluamme nauttia jännittävistä ja reiluista hiihtokisoista myös tulevaisuudessa ilman sunnuntaina nähtyjä välikohtauksia, jotka eivät kuulu hiihtourheiluun”, sanoo Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi.

Hiihtoliitto on selvityksen jälkeen lähettänyt kirjelmän tapahtuneesta FIS Court -kurinpitoelimelle ja pyytänyt ko. toimielintä arvioimaan kilpailupaikalla langetetun rangaistuksen tasoa suhteessa Alexander Bolshunovin käytökseen ja Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) sääntöihin.