Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtajana vuodesta 2010 toiminut Matti Nurminen on valittu Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n pääsihteeriksi.

– Olen päässyt näkemään ja kokemaan uskomattoman paljon viimeisten 21 vuoden aikana. Ilokseni voin todeta, että suomalainen jääkiekko on tuona aikana ottanut isoja harppauksia eteenpäin kaukaloissa ja niiden ulkopuolella, ja on ollut hienoa olla mukana tässä kehityksessä, Nurminen kiittää koko suomalaista jääkiekkoperhettä ja sidosryhmiä.

Nurmisen työura Suomen Jääkiekkoliitossa alkoi vuonna 2001, jolloin hän tuli Jääkiekkoliittoon talouspäälliköksi. Hänen toimitusjohtajuutensa aikana Suomi on menestynyt kansainvälissä kaukaloissa, ja jääkiekko on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa Suomen suosituimpana urheilulajina. Suomalaisen jääkiekon talous on terveellä pohjalla ja lajitoimijoiden asiantuntemusta arvostetaan laajasti.

Yksi osoitus suomalaisen jääkiekko- ja johtajaosaamisen hyvästä maineesta on Nurmisen valinta IIHF:n johtoon.

– Kansainvälinen Jääkiekkoliitto ja sen jäsenmaat saavat Matista äärimmäisen osaavan johtajan, jolla on taatusti paljon annettavaa. Valinta kansainvälisen lajiliiton johtoon on kunnia-asia niin henkilölle itselleen kuin suomalaiselle urheilulle, Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela toteaa.

– Olen todella iloinen Matin puolesta ja haluan kiittää häntä erinomaisesta työstä suomalaisen jääkiekon eteen.

Nurminen aloittaa uudessa tehtävässään kesällä. Suomen Jääkiekkoliiton uuden toimitusjohtajan haku käynnistetään mahdollisimman pian, tehtävä tulee avoimeen hakuun.