C More ja Intervisio tekevät dokumenttisarjan jääkiekkoseura Jokereista. Neliosainen sarja kertoo helsinkiläisseuran koko tarinan Töölön Vesasta Venäjän KHL-sarjaan. Sarja seuraa Jokereiden vaiheita ensi kevääseen saakka. Jokerit-dokumenttisarja nähdään C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2023.

C Moren alkuperäisdokumenttisarja Jokerit kertoo vuonna 1967 perustetun helsinkiläisseuran koko tarinan. Neliosainen dokumenttisarja kulkee pääosin kronologisesti pikkuseura Töölön Vesasta Helsingin Jokereihin, Nordikselta ja Pasilasta Moskovaan, luonnonjäiltä hallien loisteeseen. Sarja seuraa Jokereiden vaiheita kevääseen 2023 saakka. Samalla piirtyy myös kuva urheilun ammattimaistumisesta ja rakennemuutoksien Suomesta. Dokumentissa haastatellaan suuri joukko entisiä pelaajia, valmentajia, jääkiekkovaikuttajia sekä joukkueen taustavoimia aina Eteläpäädyn uskollisiin faneihin. Haastattelujen lisäksi dokumenttisarjassa on mukana runsaasti arkistomateriaalia.

Jokerit-dokumenttisarjan C Morelle tuottaa Intervisio, joka on erikoistunut dokumenttisarjoihin. Yhtiön sarjoja ovat mm. Kekkonen, Koivisto, Kylmän sodan Suomi ja Suomi on… Jokerit-sarjan vastaavina tuottajina ja ohjaajina toimivat Antti Seppänen ja Tommi Häkkinen. Käsikirjoituksesta vastaa Santtu Luoto. Jokerit-dokumenttisarjasta toteutetaan myös kansainväliseen levitykseen suunnattu versio.

”Jokereiden tarina on upea tilaisuus kertoa siitä, miten jääkiekko, urheilu, Suomi ja maailma on muuttunut yli 50 vuodessa. Ukrainan sota on nostanut kiinnostusta siihen, millaisia Jokereiden kytkökset Venäjälle ovat olleet”, toteaa sarjan vastaava tuottaja Antti Seppänen Intervisiolta.

”Laajennamme C More -alkuperäissarjojen tarjontaa dokumenttien puolelle. Julkaisimme viime keväänä Jere Karalahdesta kertovan C More -alkuperäisdokumentin, joka oli erittäin suosittu. Lisäksi katsojilta saamamme palautteen mukaan dokumenteille on kysyntää. Tulevien alkuperäisdokumenttien aiheet liittyvät muun muassa urheiluun, rikollisuuteen, henkilöihin ja aikamme ilmiöihin. Olen erittäin innoissani uuden genren tuomisesta ohjelmistoomme”, suitsuttaa C Moren draamapäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä.

Jokerit-dokumenttisarja nähdään C More -suoratoistopalvelussa vuonna 2023.