Jääkiekon MM-kisat Tampereella avauspäivänä 13. toukokuuta 2022.

Kuva: Onni Ojala / MTV Oy

MTV ja Viaplay Group ovat sopineet valikoitujen jääkiekon miesten MM-kisojen vapaasti katsottavien otteluiden lähetyksistä vuosille 2024–2028. Sopimuksen myötä MTV lähettää jääkiekon MM-kisojen kaikki Suomen maajoukkueen ottelut sekä molemmat välieräottelut ja finaalin. Sopimukseen sisältyy myös viikoittainen Englannin Valioliigan ottelu kevään 2023 ajan sekä viikoittainen NHL-ottelu syksystä 2023 alkaen.

MTV ja C More esittävät kevään 2023 jääkiekon miesten MM-kisat yksinoikeudella, jonka jälkeen mediaoikeudet siirtyvät Viaplaylle vuosiksi 20242028. Nyt solmitun sopimuksen myötä MTV esittää aina vuoteen 2028 saakka Suomen maajoukkueen ottelut sekä välierät ja finaalin. Ottelut esitetään MTV:n tuottamina MTV:n kanavilla ja C Moressa. Kaikki MM-turnauksen ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplaysta ja Viaplay Groupin V sport -kanavilta.

”Kahden viikon kiekkokarnevaalia seurataan MTV:llä myös jatkossa! MTV on välittänyt jääkiekon miesten MM-kisoja jo yli kymmenen vuoden ajan. Upeaa, että myös jatkossa välitämme suomalaisille vahvalla osaamisellamme Leijonien otteet MM-kaukaloista ja nostattamamme kisahuumaa kotikatsomoissa”, hehkuttaa MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen.

“Elisa Viihde Viaplaylla on mahtava ja jatkuvasti kasvava urheiluportfolio Suomessa. Odotamme erityisesti, että pääsemme lähettämään jokaisen ottelun miesten jääkiekon MM-kisoista vuodesta 2024 alkaen. Yhteistyö MTV:n kanssa tuo suomalaisfaneille hienon maistiaisen laajasta tarjonnastamme”, kertoo Peter Nørrelund, Viaplay Groupin Chief Sports Officer.

 

Myös Valioliigaa ja NHL-otteluita MTV:lle

Lisäksi uuden sopimuksen myötä kevään 2023 ajan MTV Subilla, MTV Katsomossa ja C Moressa seurataan joka viikko Englannin Valioliigan huippuottelua lauantai-illassa kello 17 alkaen. Ensimmäinen ottelu on luvassa jo uudenvuodenaattona. Syksystä 2023 eteenpäin puolestaan luvassa on viikoittainen suora NHL-ottelu.

MTV:n vapaasti katsottavilla kanavilla seurataan kevään 2023 aikana myös mm. viikoittaisia Liiga-otteluita, amerikkalaisen jalkapallon Super Bowlia sekä jalkapallon Mestarien liigan finaalia.

 

MTV:n ja Viaplay Groupin mediaoikeuksien sopimus:

  • Jääkiekon miesten MM-kisat: kaikki Suomen maajoukkueen ottelut, molemmat välieräottelut sekä finaaliottelu vuosina 2024–2028
  • Englannin Valioliiga: yksi viikoittainen ottelu keväällä 2023
  • NHL: yksi viikoittainen NHL-ottelu kaudesta 2023/24 alkaen
  • Ottelut ovat katsottavissa MTV:n kanavilla ja C Moressa sekä Elisa Viihde Viaplayssä ja Viaplay Groupin V sport -kanavilla.