URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

:KORIPALLOA: Lappeenrannan Catz otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

basketball-net

Lappeenrannan Catz nousi päätösjaksolla voittoon Kotkan Peli-Karhuista naisten Korisliigan kolmannessa finaalikamppailussa lukemin 79–68. Voitolla Catz johtaa finaalisarjaa 2–1. Mestaruus on katkolla ensimmäistä kertaa tiistaina Kotkan Karhuvuoressa.

Naisten Korisliigan finaalisarja tarjosi sunnuntaina vauhtia ja korkeaa sykettä kun loppuottelusarja palasi Lappeenrannan urheilutaloon. Kovaa haastetta tarjonnut Kotkan Peli-Karhut johti peliä pitkään, mutta ei pystynyt pitämään Lappeenrannan Catzia takanaan päätösjaksolla. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 79–68 (27–29).

Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen takaa-ajajan roolissa kolmannen jakson pelannut kissalauma nousi päätösjaksolla voittoon. Johtoasema vaihteli pariin kertaan päätösneljänneksen alussa, mutta Catz onnistui venyttämään Natalie Dayn ja Aleighsa Welchin koreilla piste-eroa. Dayn ja Valencia McFarlandin vakaa käsi vapaaheittoviivalla piti lappeenrantalaiset kotivoitossa kiinni loppuminuuteilla.

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana kiitteli joukkueensa henkistä kanttia vaikean avauspuolikkaan jälkeen.

– Taas todella tiukka ja vaikea peli. Joukkue osoitti hienoa mentaalista kovuutta. Hilasimme pikku hiljaa itsemme peliin mukaan. Onneksi saimme ensimmäisellä puoliajalla tarvittavat pinnat väännettyä korin alta. Myös meidän viisi vastaan viisi -puolustus oli todella hyvää.

Kovaa peliä sunnuntaina tarjonnut Natalie Day uskoi, että ottelu kulki lopussa Catzin käsikirjoituksen mukaan.

– Peli oli, mitä odotimmekin, erityisesti kotikentällä. Meillä oli paljon henkistä kovuutta. Alussa emme saaneet heittoja sisään, mutta toisella jaksolla pelasimme paremmin yhteen ja saimme voiton.

Catzin tehoduona toimi Natalie Day (31/9) ja Aleighsa Welch (25/12) liekehtivällä pistevireellä. PeKan riveistä Anissa Pounds (18/2/3) tarjosi tulista taistelua Megan Mullingsin keräillessä 16 levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta (12) osui kolmesti kolmen pisteen kaaren takaa.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!