URHEILUPARKKI

Victoria Median urheilusivut

KalPan valmennusjohto jatkaa kevääseen 2020 saakka

Kalpa

Sami Kapanen, Marko Tuomainen, Jarkko Rissanen ja Atte Kinnunen jatkavat tehtävissään myös kuluvan kauden jälkeen.

KalPan valmennusjohdon sopimusoptiot kaudesta 2019-2020 on käytetty ja nykyinen valmennusjohto jatkaa samassa muodossa kevääseen 2020 saakka. Päävalmentajana toimii Sami Kapanen, valmentajana Marko Tuomainen, videovalmentajana ja joukkueenjohtajana Atte Kinnunen sekä maalivahtivalmentajana Jarkko Rissanen.

– Hienoa, että päästään viemään tämä kolmen vuoden projekti suunnitellusti maaliin saakka. Tämä on hieno luottamuslause myös koko valmennusnelikolle ja tiedämme, että olemme oikealla tiellä. Nyt voimme ryhmänä keskittyä entistä paremmin jokapäiväiseen tekemiseen, päävalmentaja Sami Kapanen kertoo.

– Valmennustiimimme on sekoitus erilaista osaamista ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä koko nelikon toimintaan. Koko asiaa on tarkasteltu enemmän tekemisen kautta ja tulos on aina seurausta hyvästä tekemisestä arjessa, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo.

KalPan valmennustiimi

Päävalmentaja Sami Kapanen, 45, on KalPa-kasvatti ja parhaillaan hän toimii toista kauttaan KalPan päävalmentajana. Yli 900 NHL-ottelun, yli 400 Liiga-ottelun ja yli 100 A-maaottelun pelaajauran jälkeen Kapanen on toiminut valmentajana neljä kautta. Ensimmäisellä kaudella Kapanen toimi Nuorten SM-liigajoukkueessa yksilövalmentajana ja toisella kaudella hän luotsasi saman joukkueen päävalmentajana SM-pronssille. Kaudella 2016-2017 hän oli nostamassa valmentajana KalPan Liiga-joukkuetta SM-hopealle ja viime kausi oli Kapaselle ensimmäinen päävalmentajana Liiga-tasolla.

Valmentaja Marko Tuomainen, 46, on niin ikään KalPa-kasvatti ja hänelle kuluva kausi on valmentajana Liigassa toinen. Tuomainen pelasi pitkällä pelaajaurallaan muun muassa 80 ottelua NHL:ssä, yli 300 ottelua AHL:ssä ja lähes 300 ottelua Liigassa, saavuttaen muun muassa Suomen mestaruuden, MM-pronssin ja kaksi MM-hopeaa. Pelaajauran jälkeen hän on toiminut Mestiksessä Kiekko-Vantaan valmentajana ja Heinolan Peliittojen valmentajana ja päävalmentajana.

Videovalmentaja ja joukkueenjohtaja Atte Kinnunen, 24, on kotoisin Hämeenlinnasta ja hän on valmistunut Vierumäeltä Haaga-Helia Degree Programme in Sports and Leisure Management -ohjelmasta. Toissa kaudella Kinnunen toimi Kanadassa, Athol Murray College of Notre Dame -koulun 2002 -syntyneiden valmentajana. Lisäksi hän on tehnyt projekteja Kansainväliselle Jääkiekkoliitto IIHF:lle ja oli mukana U20 MM-kotikisoissa vuonna 2016.

Maalivahtivalmentaja Jarkko Rissanen, 30, on kotoisin Savonlinnasta ja ura valmentajana käsittää seitsemän kautta SaPKossa ja kolme kautta KalPassa sekä seurajoukkueiden rinnalla neljä kautta nuorisomaajoukkueissa. Rissanen vastaa Liiga- ja Nuorten SM-liigajoukkueen maalivahtivalmennuksesta, koordinoi B- ja C-nuorten maalivahtivalmennusta.

YHTEYSTIEDOT:

Victoria Media / Kerttu Vali Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka Puh/SMS: 0405563129 email: urheilu(@)victoriamedia.fi Gmail: urheiluparkki(@)gmail.com

URHEILUPARKKI SOMESSA!!